(VIDEO) NAJOPASNIJA NA SVETU: Za ovu rusku raketu nema odbrane, pogađa svaku metu
Foto: Printscreen Twitter

Unosi strah u kosti

(VIDEO) NAJOPASNIJA NA SVETU: Za ovu rusku raketu nema odbrane, pogađa svaku metu

Planeta -
Bojevne glave su supersonične i stalno menjaju svoju putanju, tako da ju je teško oboriti. Probiće bilo koji protivraketni štit i pogoditi svoju metu.

Ova vojna raketa koja bi trebalo da postane operativna tokom 2016. godine, potpuno je zaintrigirala vojne stručnjake širom sveta.

U kineskom televizijskom programu emitovanom ranije ovog meseca stručnjak za odbranu hvalio je karakteristike ruske interkontinentalne balističke rakete RS-26, kao i strah koji je unela u strane vojske.

"Ova raketa u svom letu stalno menja smer tako da je teško srušiti", tvrdi stručnjak koji je kada je upitan o američkom protivraketnom sistemu odbrane rekao kako je protiv RS-26 on potpuno beskoristan.

Ovaj stručnjak koji tvrdi da je nova raketa bolja i od famozne Topol-M rakete rekao je da nije samo Amerika sad u problemu, već se u istoj situaciji našla i Kina.

"Rusija je sada sto posto sigurna, za razliku od svih ostalih zemalja", tvrdi on.

RS-26 je posebna po tome što ima domet od 11 hiljada kilometara. Vreme njene "booster" faze smanjeno je ispod pet minuta što znači da radari u Europi neće imati vremena ni da registruju da je lansirana.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja