(VIDEO) OBRAČUN U NEMAČKOJ: Neonacisti skočili na migrante, pesnice i flaše letele na sve strane!
Foto: Printscreen Yt

Krvava tuča

(VIDEO) OBRAČUN U NEMAČKOJ: Neonacisti skočili na migrante, pesnice i flaše letele na sve strane!

Planeta -

Grad Baucen u istočnoj Nemačkoj u sredu uveče bio je poprište brutalnog napada neonacista na izbeglice u kome je učestvovalo više od 100 desničara i 20-ak azilanata.

Sve je počelo kada su neonacisti "marširali" gradom i pritom naleteli na 20 migranata koji su krenuli prema svom prihvatilištu.

Ubrzo su krenule međusobne provokacije, a desničari su počeli da urlaju "Baucen - samo za Nemce". Migranti su na te reči odgovorili i ubrzo je krenuo brutalni obračun.

Policija je potvrdila da su flaše i pesnice letele na sve strane. Krvava tučnjava je trajala nekoliko minuta, sve do trenutka kada su migranti shvatili da bi trebalo da se povuku u svoje prihvatilište.

Policija je oštro osudila incident i ponašanje desničara, ali su i dodali da ni miganti nisu bili baš tako nedužni. Kažu da su gađali policiju flašama, iako su oni pokušali da ih spase.

Sreća u celoj priči je da su samo dve osobe završile u bolnici. Među njima je 18-godišnji Marokanac koji je zamalo stradao i dok ga je Hitna pomoć odvozila u bolnicu. Naime, pomahnitali desničari ciglama su gađali ambulantno vozilo koje ga je prevozilo.

Inače, ovo nije prvi put da se lokalno stanovništvo u Baucenu okrenulo protiv migranata. U februaru je čak zapaljen hotel koji je u međuvremenu postao prihvatilište za tražioce azila.

(Jutarnji/ BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track