(VIDEO) OPET SE POTUKLI UKRAJINSKI POSLANICI: Pala krv i sevale pesnice u Vrhovnoj radi
Foto: Twitter (Serhii Andrushko)

Opet tuča

(VIDEO) OPET SE POTUKLI UKRAJINSKI POSLANICI: Pala krv i sevale pesnice u Vrhovnoj radi

Planeta -
Jegoru Soboljevu je prekipelo što mu Vadim Ivčenko soli pamet, a obezbeđenje ih je razdvojilo tek pošto je krcnuo jedan nos

KIJEV -. Dvojica poslanika Vrhovne rade, ukrajinskog parlamenta, opasno su se potukla ispred sale za sednice, a bogami je pala i krv.

Dograbili su se Jegor Soboljev iz Samopomoći i Vadim Ivčenko iz Batkovščine, javljaju ukrajinski mediji. Soboljev je gore prošao - Ivčenko mu je razbio nos.

Povod za tuču bio je nacrt zakona koji lokalnim poslanicima da je pravo da promene namenu zemljišta van naselja i da je slobodno dele.

"Oni (Batkovščina) predlažu da se deputatima da pravo da menjaju namenu zemlje van naselja i da je dele. Mi kažemo 'stoj, stoj, stoj'. U većini mesnih savete po većini regionima širom zemlje nema normalnog katastra, a vi hoćete da im damo državnu zemlju, vlasništvo države? Dajte da prvo napravimo državni katastar, dajte da izaberemo nove predstavnike i usvojimo odgovarajući zakon... Danas je taj drug došao da agituje 'Samopomoći' o tom zakonu. Zatim je počela tuča", izjadao se Soboljev na svojoj Fejsbuk stranici.

Predsedavajući Vrhovne rade Vladimir Grojsman izjavio je da je takvo ponašanje "savršeno nedopustivo" u zgradi parlamenta i zabranio Soboljevu i Ivčenku da učestvuju u pet skupštinskih rasprava.

http://www.youtube.com/watch?v=giK6KbyNXDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track