(VIDEO) POTRESNE POSLEDNJE REČI POSADE RUSKOG AVIONA: Komandante, mi padamo!
Foto: AP

Problemi sa zakrilcima

(VIDEO) POTRESNE POSLEDNJE REČI POSADE RUSKOG AVIONA: Komandante, mi padamo!

Planeta -

MOSKVA - Poslednje reči članova posade ruskog aviona, koji se srušio u nedelju, zabeležene u crnoj kutiji upućuju da je letelica imala problema sa zakrilcima.

Na snimku se čuje kako kapetan Roman Volkov nekoliko trenutaka pre gubljenja signala govori "prokleta zakrilca", kao i glas jednog od članova posade koji uzvikuje "komandante, mi padamo", prenosi Raša tudej pozivajući se na ruski portal Life.ru.

Ta saznanja nisu zvanično potvrđena i čeka se detaljna analiza podataka iz crne kutije izvučene iz Crnog mora, dodaje Raša tudej. U repu aviona smeštene su još dve crne kutije, ali još nisu izvučene.

"Glavni napori ronioca usmereni su na potragu za delovima repa, gde su smeštene crne kutije. Ti delovi još nisu izvučeni iz vode", saznaje Tass.

Ranije je pronađen snimač iz pilotske kabine i poslat u Moskvu, a ruska agencija saznaje da bi dekodiranje crne kutije moglo nedeljama da potraje, u zavisnosti od stanja kutije.

U sedištu za rukovođenje operacijom Tassu su danas kazali da su ronioci izvukli još dva tela žrtava, čime se broj pronađenih popeo na 15.

Do sada je pronađeno više od 1.500 delova Tu-154 aviona, a trećina delova - 567 je izvučena na površinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja