(VIDEO) PRE ROKA I ZA MANJE PARA : Tramp otvorio hotel blizu Bele kuće
Foto: Printscreen YouTube/ABC News

Iznad svega biznismen

(VIDEO) PRE ROKA I ZA MANJE PARA : Tramp otvorio hotel blizu Bele kuće

Planeta -

VAŠINGTONU - Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp napravio je u sredu kratku pauzu u predizbornoj kampanji kako bi prisustvovao presecanju vrpce u svom novom hotelu u Vašingtonu.

"Tramp internešenel hotel", koji se nalazi u zgradi stare pošte na Aveniji Pensilvanija, nedaleko od Bele kuće, nezvanično je otvoren 12. septembra, ali je od tada u funkciji samo deo hotela dok je nekoliko spratova još u fazi renoviranja.

Tramp je istakao da je hotel završen pre roka i da je za njegovu izgradnju utrošeno manje sredstava nego što je planirano budžetom.

"Danas je metafora za ono što možemo da postignemo za ovu zemlju", rekao je Tramp. Govoreći za Ej-Bi-Si njuz o odluci da napravi pauzu u predizbornoj kampanji kako bi promovisao hotel, Tramp je ocenio da nije pravedno da njegova rivalka iz Demokratske stranke Hilari Klinton nije kritikovana jer je sinoć prisustvovala koncertu britanske pevačice Adel kako bi proslavila svoj rođendan.

"Izgradio sam jedan od velikih svetskih hotela. Šta je trebalo da uradim, da se ne pojavim?", upitao je Tramp.

Američka vlada dala je Trampu 2012. godine pravo da renovira zgradu stare pošte, izgrađanu 1899, a ugovorom je predviđeno da otvaranje hotela bude 2016. godine. Trampu je hotel dat u najam na period od 60 godina u zamenu za investiciju od 200 miliona evra u zgradu, koja se nalazi na samo 10 minuta hoda od Bele kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track