(VIDEO) PROCURIO SNIMAK SA AERODROMA U EGIPTU: Evo kako je otmičar uneo lažni pojas sa eksplozivom!
Foto: Youtube

Uredno prošao kontrolu

(VIDEO) PROCURIO SNIMAK SA AERODROMA U EGIPTU: Evo kako je otmičar uneo lažni pojas sa eksplozivom!

Planeta -
Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimke sa nadzornih kamera na aerodromu koje pokazuju otmičara aviona Egypt Air-a kako bez većih problema prolazi detektor metala i kreće na ukrcavanje.

Egipćani su valjda na taj način hteli da pokažu kako su u Aleksandriji ispoštovane sve bezbednosne procedure, ali opet ostaje nejasno kako niko nije primetio sumnjivi pojas.

Naime, nakon što je Seif Eldin Mustafa prošao detektor, čovek iz obezbeđenja ga je pretresao, a na kraju je čak porpičao malo sa njim. S obzirom da lažni pojas nije bio baš tako mali, nemoguće je da ga nije "napipao". S druge strane, ako je Mustafa stavio pojas u torbu, opet je čudno kako ga ljudi iz obezbeđenja nisu videli na ekranu...

Inače, kiparski sud stavio je Mustafu u pritvor na osam dana. Tih će osam dana dozvoliti policiji da istraži tu otmicu aviona sa srećnim krajem za 55 putnika i članova posade, živih i zdravih. Policija je na sudu navela da bi Seif al-Din Muhamed Mustafa (58) mogao biti optužen za otmicu aviona i osoba sa ciljem odvođenja u nepoznatom smeru, preteće ponašanje i druga dela koja krše protivteroristički zakon.

Egipćanina sud nije ispitao ali je on prstima pokazao znak "v" za pobedu pred novinarima po završetku saslušanja pri ulasku u policijsko vozilo.

Podsetimo, otmičar je tvrdeći da nosi eksplozivni pojas primorao pilota erbusa A-320 nacionalne kompanije EgyptAir na liniji Aleksandrija - Kairo da se uputi na Kipar, 500 kilometara od egipatske obale. Usledilo je šest sati napetosti na aerodromu Larnaka za 55 putnika i članova posade koji su postepeno oslobađani.

Otmičar je zahtevao da njegova supruga, Kipranka s kojom ima decu, dođe na aerodrom da joj preda pismo.Seif al-Din Muhamed Musafa živeo je na Kipru do 1994. godine.

(Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track