(VIDEO) PUTIN NAJBOGATIJI, KLUNI FANATIK: Ovo su NAJŠOKANTNIJE neistine koje je objavio Dejli mejl
Foto: Profimedia

Zato ih prozivaju

(VIDEO) PUTIN NAJBOGATIJI, KLUNI FANATIK: Ovo su NAJŠOKANTNIJE neistine koje je objavio Dejli mejl

Planeta -

Dejli mejl jedan je od britanskih najozloglašenijih tabloida kada je reč o kredibilitetu, a u prilog tome govori i podatak da je Vikipedija zabranila citiranje ovog tabloida jer je reč o nepouzdanom mediju koji previše izmišlja radi senzacionalizma, objavio je nedavno Gardijan.

U poslednjih nekoliko godina, prevarili su mnoge medijske kuće u drugim zemljama koje su prenosile njihove vesti.

Ovo su neke od njihovih obmana:

Putin - najbogatiji čovek na svetu

Dejli mejl nedavno je objavio spekulaciju da je bogatstvo Vladimira Putina svojevremeno procenjeno na 40 milijardi dolara, pa na 70 milijardi, međutim, kako za taj tabloid navodi Bil Brovder, finansijski stručnjak za fondove u Rusiji, danas je predsednikova imovina daleko veća te doseže 200 milijardi dolara, što bi značilo da je najbogatiji na svetu.

Spekuliše se da poseduje 58 helikoptera i aviona, kao i 20 imanja širom Rusije. Samo Putinova jahta, "Olimpija", vredi 35 miliona dolara

U restoranu u Nigeriji služe šnicle od ljudskog mesa

U 2015. Dejli mejl je objavio priču o restoranu u Nigeriji koji služi ljudsko meso i čija je kuhinja ispunjena ljudskim glavama.

Džordž Kluni u nevolji zbog religije

Dejli mejl je tvrdio da majka verenice Džordža Klnunija ne dodobrava njihovu vezu jer religija Druzi zabranjuje brak sa strancima. Ništa od priče je istina. Majka, uopšte nije pripadala toj religiji, a nije ni bila protiv braka. To je podstaklo žestoki odgovor glumca.

"Iskorišćavati verske razlike, gde ne postoje, je u najmanju ruku nemarno i opasno", rekao je Kluni u odgovoru.

Dejli mejl je uklonio članak sa svoje internet stranice i objavio izvinjenje u štampanom izdanju, iako su i dalje tvrdili da priča nije izmišljotina.

Kluni je odbio izvinjenje i rekao da je Dejli mejl najgora vrsta tabloida, izražavajući zabrinutost zbog učinka koji britanski tabloid ima na američke medije. Horde Rumuna i Bugara nadolaze u Britaniju

Kad je 2013. ukinuto ograničenje za rad u Britaniji za Rumune i Bugare Dejli mejl je objavio paničan naslov: "RASPRODATO! Letovi i autobusi puni Rumuna i Bugara koji kreću ka Velikoj Britaniji."

Ta se priča pokazala kao takođe lažna. Naime, tokom prvog kvartala 2014. godine, broj Rumuna i Bugara koji rade u Velikoj Britaniji smanjio se za oko 3.000. Seks i selo

Tokom 2003. spisateljica i PR konsultant Džulijet Šo preselila se iz Mančestera u rodni grad nakon burnog raskida. Htela je da se skloni od traumatične situacije s dvoje dece.

Kontaktirala je novinara koji radi za Dejli mejl kako bi napravili priču o prednostima selidbe iz grada na selo, i dogovorili su intervju.

Foto: Printscreen/ Youtube
Foto: Printscreen/ Youtube

Kada je članak izašao, Šo je shvatila da je čitava njena priča izokrenuta i stavljena u kontekst gradskih žena koje se sele na selo u potrazi za seoskom ljubavlju.

Ne samo da je članak potpuno pogrešno predstavio Šo, već je od nje napravio i predmet podsmeha i rodnom mestu. Ona je na kraju tužila Dejli mejl. Uzrok autizma su zaposlene žene

Uzroci autizma, nedovoljno su poznati, no 2011. godine, Dejli mejl je objavio tekst u kome se navodi da je to ženska greška.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U članku pod naslovom "Da li promenjena uloga žena u našem društvu stoji iza porasta autizma u poslednjih 30 godina?" navode da je porast žena u koje su zaposlene posredni ​​uzrok autizma.

(listverse.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track