(VIDEO) PUTIN U ŠOKU: Evo kako je reagovao na oslobađanje silovatelja srpskog dečaka (10) u Beču!
Foto: Ap

(VIDEO) PUTIN U ŠOKU: Evo kako je reagovao na oslobađanje silovatelja srpskog dečaka (10) u Beču!

Planeta -

Putin je na sastanku Saveta za međunacionalne odnose rekao da se ne treba oslanjati na evropsku politiku prema migrantima, navodeći silovanja srpskog dečaka (10) na bazenu u Austriji.

"U jednoj evropskoj državi migrant je silovao jedno dete. Sud je oslobodio optuženog na osnovu dve stvari: migrant nije govorio jezik zemlje u kojoj se nalazi i drugo, nije mogao da razume da ga je dečak odbio", rekao je Putin i dodao da ne može da shvati "gde im je bila pamet" da donesu takvu odluku.

Ruski predsednik je dodao da mu nije jasno da li je ovaj potez učinjen zbog osećaja krivice prema migrantima ili nečega drugog.

"To je ishod ukidanja tradicionalnih vrednosti i osećaja krivice prema migrantima. Društvo koje ne brani svoju decu nema budućnost"; poručio je Putin.

Podsetimo, dečaka srpskog porekla na bazenu u Beču silovao je migrant iz Iraka 2. decembra 2015. godine. Migrant je tada izjavio da je imao veliku potrebu, jer nekoliko meseci nije imao seksualne odnose.

Test psihijatra ukazuje da je dečak, usled zlostavljanja, doživeo traume, koje ga i dan danas muče.

Sud je poništio presudu kojom je osuđena na šest godina, uz obrazloženje da nije mogao da razume da dečak ne želi da ima odnose sa njim.

HOROR U BEČU: Irački migrant brutalno silovao dečaka (10) na bazenu, dete prebačeno u bolnicu!

MAJKA SILOVANOG DEČAKA (10) Viče i plače svake noći

MIGRANTI SILOVALI DEČAKA (14): Stravičan incident na bazenu u Nemačkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja