(VIDEO) OVAJ RUSKI TOP JE VRH VRHOVA: Projektili prolaze kroz sve kao kroz puter!

novo putinovo razorno oružje

(VIDEO) OVAJ RUSKI TOP JE VRH VRHOVA: Projektili prolaze kroz sve kao kroz puter!

Planeta -

Amerikanci su prošle godine euforično predstavili svoje novo super oružje elekotomagnetni top ogromne snage, ali ubrzo je stigao odgovor iz Rusije.

Ruski naučnici tvrde da su testirali elektromagnetsko oružje u Moskvi i da su na pragu velikog naučnog dostignuća.Otkrili su da imaju smrtonosno novo oružje koje će doneti revoluciju u naoružanju.

Tvrde da je toliko snažno da može da probije svaki materijal. Testiranje je prošlo uspešno, tvrdi tim ruskih naučnika. Eksperti s ruskog univerziteta u Moskvi kažu da ovaj top može da ispaljuje projektile brzinom tri kilometra u sekundi.

Amerikanci su prošle godine s ponosom predstavljali svoje novo super oružje nazvano i Teslin top koje ispaljuje projektile pod uticajem elektromagnetskog polja. Ovaj top ima domet 160 kilometara, a ispaljuje municiju nekoliko puta brže od zvuka.

Ruski naučnici odmah su konstruisali novo oružje. Na poslednjem testiranju ruskog elektromagnetnog topa iz njega je ispaljeno 15 grama plastičnog cilindra (umesto projektila) koji je prošao ravno kroz aluminijumsku ploču debelu nekoliko santimetara.

Direktor Instituta Aleksej Surpov rekao je za lokalnu televiziju da je ovaj top veliki poticaj za naše istraživanje energetske fizike. Sada smo spremni da radimo uređaje koji rade na brzinama većim od 4,5 kilometara u sekundi."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja