(VIDEO) RUSKA PARADA IZNENAĐENJA: Vojni noviteti koji će biti predstavljeni na proslavi Dana pobede
Foto: Reuters 5 Avg 2016

Poruka protivnicima

(VIDEO) RUSKA PARADA IZNENAĐENJA: Vojni noviteti koji će biti predstavljeni na proslavi Dana pobede

Planeta -

Neposredno pred održavanje 72. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom,ministratsvo odbrane Rusije o objevilo listu vrhunske vojne opreme koja će biti predstavljena na paradi 9. maja.

Arktičko oružje

PVO oružje posebno dizajnirano za upotrebu na Arktiku će biti predstavljeno prvi put 9. maja. To su Pancir-SA Tor-M2DT kratkog dometa i topovski sistemi, ova montirani na terenska vozila DT-30 Vitjaz.

Pancir-SL i Tor-M2DT će biti jedina vojna oprema koja će proći preko Crvenog trga sa zimskom kamuflažom.

Novi avioni

Tradicionalno kraj parade će obeležiti legendarne aero grupe Striži i Ruski vitezovi, koji će demonstrirati domete ruskog vazduhoplovstva.

Dok se Striži leteti MIG-29 avionima, Ruski vitezovi će koristiti nove lovce SU-30SM. Su-30SMs su lakši za letenje nego Su-27S koji su vitezovi koristili ranije.

Su-30s su se pokazale izuzetno efikasnim u Siriji, gde su obezbedili pratnju i zaštitu ruskim bombarderima.

Niz borbenih aviona i helikoptera će učestvovati na ovogodišnjoj paradi u Petrogradu, sa više od 40 Mi-8, Mi-26, Mi-35, Mi-28N i KA-52 helikoptera, MIG-29SMT, MIG-31BM Su-35 i Su-34 lovci, i An-12 An-26 i Tu-134 transportni avioni.

Raketni sistemi Baltičke flote

Bal i Bastion raketni sistemi će biti predstavljeni po prvi put u toku 9. maja paradi u Kalinjingradu. Ova moćna oružja, koja su aktivirana u Baltičkoj floti pre samo nekoliko dana, koriste napredne Kh-35 i Oniks rakete koje su efikasne do 500 kilometara (310 milja). Slični sistemi su trenutno postavlejni i na Krimu i na Kurilskim ostrvima na Dalekom istoku.

Zajedno sa S-400 PVO raketnim sistemima i Islandet taktičkim balističkim raketa, sistemi odbrane Bal i Bastion su u stanju potpuno odbrane određene delove sveta.

Pešadija

Kao još jedno podsećanje na prošlost, i pripadnici Patriotskog pokreta mladih će učestvovati na paradi na Crvenom trgu u Moskvi. Osnovan 29. oktobra 2015. godine, ovo čedo Ministarstva odbrane, prestavlja skup volontera za saradnju sa vojskom, vazduhoplovstvom i flotom (DOSAAF). Centralni sportski klub vojske i Vojska mladih imaju više od 30.000 članova starosti od 11-18.

Mnogi od pripadnika Vojske mladih, obučeni u paravojne uniforme i svetle crvene beretke, marširaće preko centralnih trgova u Moskvi, Habarovsku, Nižnijem Novgorodu i drugim ruskim gradovima.

Novi stari tenk

Tenkovi, T-72B3M će paradirati preko kaldrme na Crvenom trgu je 9. maja. Iako je već stra borbena mašina, T-72 će ostati, zajedno sa T-90, glavna ruski tenk dok ne budu zamenjeni sa Armata tenkovima, koji je imao premijeru 2015.

Kao i svi tenkovi T-72B3M , T-72B4 je unapređena verzija T-72B3 koja je najnovija modernizovana verzija tenka ruske proizvodnje T-72. T-72B3M je zaštićen novim eksplozivnim reaktivnim oklopom.

T-72B3M je opremljen sa karusel automatskim utovarivačem granata.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track