(VIDEO) RUSKI MEDIJI: Ličnost godine nisu ni Putin ni Tramp, već heroj policajac iz Dagestana!
Foto: Printscreen Youtube

Ponosno otišao u smrt

(VIDEO) RUSKI MEDIJI: Ličnost godine nisu ni Putin ni Tramp, već heroj policajac iz Dagestana!

Planeta -

Ruski policajac iz Dagestana Magomed Nurbagandov (31), odlikovani Heroj Rusije kog su teroristi Islamske države ubili jer nije hteo da se odrekne kolega u policiji i svoje države, proglašen je u mnogim ruskim medijima za ličnost godine.

Magomeda su džihadisti zarobili u Dagestanu i, zajedno sa bratom, surovo ubili u šumi ispalivši im po metak u glavu. Sve to su teroristi snimili kamerom radi umnožavanja na islamističkim sajtovima.

Magomed je sa bratom Abdurašidom zarobljen i opljačkan. Jedan od militanata vidio je Magomedova dokumenta i policijsku značku, zbog čega su on i brat i pogubljeni.

Ubistva su snimljena i objavljena na radikalnim islamističkim sajtovima.

Ubice su kažnjene, pošto su policajci opkolili šumu i pobili ih. U telefonu jednog teroriste pronađen je i video-snimak na kom džihadisti naređuju Nurbagandovu da se javno odrekne zemlje i policije, što je on odbio iako su mu držali pištolj na čelu.

Ubice su ga terale da poruči kolegama da daju otkaz u policiji, na šta je on odgovorio: "Braćo, nastavite sa radom!". Posle toga terorista mu je pucao u glavu i ubio ga.

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je posmrtno Magomeda Nurbagandova u septembru prošle godine.Mediji u Rusiji navode da je smrt Nurbagandova učinila besmrtnim.

On ostaje upamćen kao policajac koji je hladno odbio zahtev teroriste uprkos smrtnoj pretnji. Bio je na kolenima, ruku vezanih na leđima i čekao smrtonosni metak, ali nije prihvatio da kaže ono što je od njega traženo.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track