(VIDEO) SAMI PROTIV SVIH: Oni se bore i protiv Islamske države i protiv Asada!
Foto: Printskrin

Ujedinile se pobunjeničke frakcije

(VIDEO) SAMI PROTIV SVIH: Oni se bore i protiv Islamske države i protiv Asada!

Planeta -
Džajš Al Islam deluje u okolini prestonice Sirije, Damaska, a u ovom periodu najveće borbe vodi protiv pristalica režima predsednika Sirije Bašara el Asada, više nego sa Islamskom državom, koju smatra svojim neprijateljem

DAMASK - Paravojna formacija Džajš Al Islam održala je paradu na kojoj je predstavila arsenal kojim planira da se suprostavi Islamskoj državi i režimu Bašara el Asada.

Grupa sačinjena od šezdesetak pobunjeničkih frakcija je, prema svojoj oceni, održala najveću vojnu paradu od početka sukoba u Siriji, 2011. godine.

Novac za funkcionisanje organizacije dolazi iz Saudijske Arabije, procenjuje se da se radi o milionima dolara, koji se troše na nabavku oružja i organizovanje trening kampova za borce.

Grupa je objavila i snimak parade oko 1.700 pripadnika pešadije, kolonu oklopnih vozila i nekoliko specijalnih jedinica.

Džajš Al Islam deluje u okolini prestonice Sirije, Damaska, a u ovom periodu najveće borbe vodi protiv pristalica režima predsednika Sirije Bašara el Asada, više nego sa Islamskom državom, koju smatra svojim neprijateljem.

Grupa je poznata i kao “Vojska islama“, formirana je 2011. godine kada su vlasti Saudijske Arabije procenile da im preti velika opasnost od uspona Islamske države i Al Kaide.

Lider organizacije je šeik Zahran Aluš, koji se smatra najmoćnijim predvodnikom paravojnih formacija u Siriji. “Danas, legije mudžahedina stoje u redu da podignu zastavu Alaha, slave njegove reči, i kreću napred u odbrani njegove religije. Dženet vas čeka, bilo poginuli, bilo pobedili“, rekao je Aluš na paradi.

http://www.youtube.com/watch?v=Wq-CBdMh2dE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track