(VIDEO SE) SMRZAO SE KAD JE VIDEO: Zbog ovog tvita Obama pod hitno telefonirao Trampu
Foto: Reuters

Odmah pozvao

(VIDEO SE) SMRZAO SE KAD JE VIDEO: Zbog ovog tvita Obama pod hitno telefonirao Trampu

Planeta -

VAŠINGTON - Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp rekao je da ga je odlazeći predsednik Barak Obama pozvao telefonom i da su imali dobar razgovor u sredu, pošto je Tramp ranije tog dana na Tviteru napisao da tranzicija ne teče glatko i za to optužio Obamu.

"Svim silama se trudim da zanemarim mnoge zapaljive izjave i podmetanja Predsednika O. Mislio sam da će tranzicija biti glatka - NIJE!", tvitovao je Tramp, na šta ga je Obama odmah pozvao i to sa Havaja, gde je na odmoru s porodicom.

"Pozvao me je i imali smo veoma dobar razgovor... uopšte o svemu, a mislim da smo obuhvatili dosta toga", rekao je Tramp novinarima u svojoj kući u Mar-a-Lagu na Floridi, prenosi Rojters. Tramp je dodao da se sa Obamom "veoma dobro slaže", kao i njihovi timovi.

I portparol Bele kuće Erik Šulc požurio je da do rekao je da su i drugi Obamini razgovori s Trampom, otkako je republikanski predsednički kandidat odneo pobedu na izborima 8. novembra, bili pozitivni.Takođe, Šulc je naveo da su se Obama i Tramp dogovorili da njihovi timovi nastave da sarađuju do Trampove inauguracije 20. januara, dodaje američka agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track