(VIDEO) SEJU STRAH GDE GOD DA KRENU: Misteriozna deca potpuno crnih očiju viđena u Evropi i SAD
Foto: Wikipedia

Teror

(VIDEO) SEJU STRAH GDE GOD DA KRENU: Misteriozna deca potpuno crnih očiju viđena u Evropi i SAD

Planeta -

Ljudi širom sveta prijavljuju susrete s jezivom decom potpuno crnih očiju, bez beonjača.

Susret s njima doživeo je američki novinar Brajan Behel dok je sedeo u svom automobilu u Abilinu u Teksasu i pregledao neke papire.

Začuo je kucanje u staklo, a kad je podigao pogled, ugledao je dva dečaka stara oko 12-ak godina, koji su ga zamolili da ih odbaci do lokalnog bioskopa. Skoro je pristao, ali ugrizao se za jezik jer je osetio neku čudnu jezu. Oči su im bile bezdušne i kao crno kamenje. Uplašen, upalio je kola i pobegao glavom bez obzira.

U septembru 2014. britanski tabloid Dejli star objavio je seriju priča o devojčici crnih očiju, koja je terorisala područje Kenok Čejsa u blizini Staffordšira. Istražilac paranormalnih pojava Li Brikli, koji je i sam imao sličan susret s crnookom devojčicom 1982, pregledao je slučaj u kom je jedna meštanka čula zastrašujući vrisak deteta u nevolji. Potrčala je da potraži dete i odjednom primetila iza sebe devojčicu u belom. Stajala je sa rukama na očima, a kad joj se žena obratila, spustila je ruke i otvorila oči.

"Bile su potpuno crne, bez dužice, bez beonjača, bez ičega. Odskočila sam i zgrabila svoju ćerku, a kad sam ponovo pogledala, više je nije bilo" ispričala je žena Brikliju.

U aprilu 2015. video-snimak drona iznad polja u Kenok Čejsu izazvao je haos na internetu jer je uhvatio devojčicu crnih očiju. Vatru je dodatno potpalila lokalna "vidovnjakinja" koja je pričala da je to duh devojčice koja je umrla u difterije u Viktorijanskom periodu.

U popularnoj TV emisiji Dejvida Vederlija prikazan je neobičan slučaj koji se dogodio u malom francuskom selu En davne 1974. Dvojica muškaraca prolazila su tuda automobilom, pa su zastali ispred jedne kuće da se smisle kojim putem najbolje da krenu. Tada su videli neobično društvo - pet osoba visokih oko metar i trideset, obučenih u duge bele halje. Ali čudnije od odeće bile su im velike i skroz crne oči. Onaj što im je bio najbliže pozzvao ih je rukom u dvorište, na šta su ova dvojica pobegla glavom bez obzira. Kasnije su se vratili, ali nisu nikog našli.

Takav susret doživeo je i službeno ga prijavio neimenovani pripadnik američke mornarice koji je bio stacioniran u logoru Ledžen u Severnoj Karolini. dok je jedne noći u decembru 2009. ležao u svojoj baraci i gledao film, čuo je kucanje na vratima. Pomislio je da je to cimer, pa je bez razmišljanja otvorio vrata. Na pragu je ugledao dvoje male dece i odmah poželeo da zalupi vrata - i pre nego što je video da su im oči jezivo crne. Ipak ih je pitao šta im treba, na šta su oni jednoličnim i tihim glasićima rekli da im je hladno i da žele unutra. Pošto su sve vreme zurili u njega i već krenuli ka pragu, instinktivno je zalupio vrata. Nastavili su da kucaju još nekoliko minuta, a onda je odjednom sve prestalo. Iako je prijavio slučaj, nikad nije saznao šta je to bilo.

U januaru 2016. na internetu se pojavila priča o ženi iz Vermonta koja ne samo da je srela decu s crnim očima, već ih je i pustila u kuću. Napolju je besnela snežna oluja kad je neko zakucao na vrata, a njen suprug je brzo otvorio. Na pragu su stajali dečak i devojčica stari oko osam godina i lagano obučeni. Iako je osetila neprijatnost, pustila ih je unutra. Kako su ušli u dnevnu sobu, tako je mačka zbrisala napolje.

Šta god da ih je pitala - da li žele toplo mleko, kako se zovu - odgovarali su "naši roditelji će brzo doći". Ipak im je skuvala kakao i tek kad im je dala šolje primetila je da su im oči čudne, kao ogromne crne zenice. Zagledala se u njih, a ovo dvoje su istovremeno rekli da moraju u toalet. Pokazala im je gde je, a onda je njenom mužukrenula krv iz nosa i nestalo je struje. Tada je ugledala decu u hodniku kako stoje i zure u njih. Odjednom su izjavili "naši roditelji su ovde" i izašli iz kuće u mrak. Pošla je za njima da zatvori vrata i videla ih kako ulaze u crni automobil pred kog su stajala dva visoka muškarca u odelima. Od tada su i ona i suprug imali problem sa krvarenjem iz nosa, a njemu je dijagnostikovan i melanom.

Priča o neobičnom susretu stiže i iz Luizijane, a dogodila se u decembru 2015. Radnik na benzinskoj pumpi nedaleko od državnog auto-puta radio je noćnu smenu kad je oko tri ujutro nestala struja. Nije se uplašio jer je celog dana bilo pljuskova i grmljavina, a kad je upalio generator primetio je da opet gore svelam ali samo iznad parkinga i pulta. Odjednom je napolju ugledao dvoje dece na biciklima kako stoje ispred vrata i gledaju ga. Otvorio je vrata i pitao šta će napolju u to doba i da li im treba pomoć. Devojčica je pitala da li može da se posluži telefonom, a kad joj je pružio mobilni pogledi su im se sreli - imala je sasvim crne oči.

"Ne, treba mi pravi telefon", viknula je. Čovek se smrzao od straha, pobegao unutra i zaključao vrata. Deca su još neko vreme piljila u njega, a onda su se popela na bicikle i odvezla se. Bezbednosne kamere nisu snimile ništa - bile su isključene zbog kurcšlusa.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track