(VIDEO) SEKS SKANDAL U ELITNOJ NEMAČKOJ KASARNI: Silovali i mučili vojnike kako bi ih ojačali!
Foto: Printscreen Youtube

smene u vojsci

(VIDEO) SEKS SKANDAL U ELITNOJ NEMAČKOJ KASARNI: Silovali i mučili vojnike kako bi ih ojačali!

Planeta -

Nakon što su obelodanjene skandalozne informacije o psiho-fizičkim zlostavljanjima u kasarni u Pfulendorf u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, suspendovano je sedam vojnika, koji će biti isključeni iz vojske.

Vojnici su satima bili vezani za stolice i polivani crevima, regruti su morali da se skinu pred drugovima da bi im zatim drugi trpali zavoje u čmar i sve to snimali... U petak uveče na sajtu lista Špiegel objavljen je članak o skandalu zbog seksualnog nasilja, mobinga i ponižavanja vojnika.

Glavni inspektor je naložio pokretanje nekoliko displinskih postupaka i premeštaja, između ostalog, komandanta kasarne u Pfulendorfu, pukovnika Tomasa Hajnriha Šmita. Ministar odbrane Ursula fon der Lejen izjavila je da su "Događaji u Pfulendorfu su potpuno neprihvatljivi i na najgori mogući način krše principe unutrašnjeg upravljanja“.Prema informacijama “BamS”, reč je o kursu pod nazivom “Combat First Responder”, namenjenom dodatnoj obuci pripadnika sanitetskih jedinica. Obuka traje tri nedelje i obuhvata 170 časova.

Poručnik Ana Štrunc (redakcija“BamS” je promenila ime), koja je, prema informacijama lista, i danas stacionirana u Pfulendorfu, imala je priliku da vidi besmislene vežbe motivisane seksualnim porivima. Kako saznaje BamS, ona je u jesen 2016. o svemu obavestila Ministarstvo odbrane.Ubrzo potom, u oktobru prošle godine, i njena majka je pisala Hansu-Peteru Bartelsu, poslaniku nadležnom za pitanja vojske. Nakon toga je specijalna komisija ispitala situaciju u kasarni.

"Ponižavajuće radnje seksualne prirode ne mogu i ne smeju da imaju bilo kakve veze sa vojnom obukom. One su zabranjene i pretpostavljeni treba da ih sprečavaju i kažnjavaju. Isto se odnosi na takozvane ‘rituale prijema’ među pripadnicima jedinica koji podrazumevaju zlostavljanje", rekao je Bartels za “BamS”.Neimenovani vojnik, koji je u elitnoj kasarni u Pfulendorfu pohađao nekoliko različitih kurseva tvrdi da nije video takvo nasilje, rekao je za BamS:

"Ranije je postojao takozvani “no pis, no šit” zahvat. Ukoliko je vojnik ranjen u zasedi u kojoj je korišćen eksploziv, može da se desi da povredi sfinkter, a to se proverava tako što se rukom prelazi preko unutrašnje strane butina. Sećam se žena regruta koje su ispod uniforme nosile helanke kako ih niko ne bi dodirivao po goloj koži.Drugi regrut priznaje da praksa rektalnog uvođenja tampona i zavoja zvuči bizarno.

"Međutim, dešava se da se usled udarnog talasa povrede organi, na primjer creva, i da dođe do unutrašnjeg krvarenja. Tada je povriđenom vojniku na terenu ponekad potrebno staviti takozvani rektalni tampon, ili neku vrstu zavoja" navodi on.

Međutim, vežbe su očigledno izmakle kontroli. U čitav slučaj uključilo se i javno tužilaštvo u Hehingenu koje je podnelo krivične prijave protiv nekoliko vojnika. Kako se navodi, sumnja se na krivična dela lišavanje slobode, nanošanje opasnih fizičkih povreda, primena nasilja i prinuda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track