(VIDEO) SERGEJ ŠOJGU PREDLAŽE: Ruske i srpske snage na zajedničkim vežbama 2016.
Foto: Fonet

Saradnja

(VIDEO) SERGEJ ŠOJGU PREDLAŽE: Ruske i srpske snage na zajedničkim vežbama 2016.

Planeta -
Srpska vojska je unapredila borbenu gotovost zahvaljujući Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji i nije slučajno što su srpski tenkisti osvojili 3. mesto na biatlonu, kaže Šojguov zamenik

MOSKVA - Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predlaže održavanje zajedničkih taktičkih vežbi ruskih i srpskih vazdušnodesantnih specijalnih snaga 2016. godine, saopštio je danas Šojguov zamenik Anatolij Antonov.

Šojgu je ovu ponudu izneo tokom sastanka sa svojim srpskim kolegom Bratislavom Gašićem, prenosi Itar-Tass. Prilikom svog susreta ministri odbrane dveju zemalja su posvetili posebnu pažnju zajedničkim vojnim vežbama kopnenih, vazdušnodesantnih i snaga protivvazdušne odbrane Slovensko bratstvo 2015, koje će biti održane u septembru u Rusiji, a u kojima će učestvovati i vojska Belorusije.

Prethodne rusko-srpske vojne vežbe održane su 2014. u Srbiji, napominje Antonov, dodajući kako je srpska vojska učestovavala i u Međunarodnim vojnim igrama 2015. u Rusiji, što je unapredilo njenu borbenu gotovost.

http://www.youtube.com/watch?v=4mbC_yK42ik

"Nije slučajno što su srpske tenkovske jedinice ove godine imale bolje rezultate nego prošle i osvojile pobedničko mesto", ističe zamenik ruskog ministra odbrane, dodajući da se nada kako će Srbija uzeti učešće i u drugim vrstama vojnih takmičenja naredne godine.

Komentarišući razgovore između ruskog i srpskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i Bratislava Gašića, Antonov je takođe saopštio kako je dogovoreno obučavanje pripadnika srpske vojske u ruskim vojnim obrazovnim institucijama. Dva ministra su razgovarala o rusko-srpskoj vojnoj i tehničkoj saradnjim, daljem jačanju vojnih odnosa, kao i o pitanjima međunarodne bezbednosti.

http://www.youtube.com/watch?v=koUNUANCx8c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track