(VIDEO) SIN PABLA ESKOBARA OTKRIVA: Moj otac nije prodavao drogu Srbiji
Foto: Profimedia I Printscreen

Ispovest

(VIDEO) SIN PABLA ESKOBARA OTKRIVA: Moj otac nije prodavao drogu Srbiji

Planeta -
Sin najvećeg svetskog narko-bosa, Huan Pablo Eskobar, izjavio je da njegov otac Pablo Eskobar zvanično nije trgovao ni sa kim iz bivše Jugosvlavije i da je drogom najviše snabdevao zapadna tržišta.

Huan Pablo Eskobar kaže da ne zna da li je njegov otac bio u kontaktu sa nekim narko-klanom na Balkanu.

Prema njegovim rečima, preko društvenih mreža javljaju mu se mnogi ljudi iz Srbije čiji identitet ne želi da otkrije jer "pokazuju veliko poštovanje prema njegovoj porodici".

Foto: AP
Foto: AP

Huan Pablo Eskobar je javnosti poznat zahvaljujući knjizi "Moj otac, Pablo Eskobar", koja je nedavno objavljena i u Srbiji, i u kojoj je iskreno govorio o životu svog oca, vodje najmoćnijeg narko-kartela svih vremena koji je kontrolisao 80 odsto trgovine kokainom u svetu.

"Knjigom sam želeo da žrtvama mog oca vratim pravo na istinu. Ona je moj početak odštete njima, a ne odbrana ili opravdanje za nasilje mog oca", kazao je Huan Pablo Eskobar. Kako je naveo, priča o životu njegovog oca Pabla Eskobara nije romansirana biografija "kralja kokaina" već dokumentovana i istinita priča.

Pablo Eskobar (desno) sa sinom Huanom Pablom (levo) (Foto: Printscreen YouTube)
Pablo Eskobar (desno) sa sinom Huanom Pablom (levo) (Foto: Printscreen YouTube)

"Nismo mi živeli fikciju, već stvaran život", kazao je Huan Pablo Eskobar i dodao da sirotinja u Kolumbiji i širom sveta pamti njegovog oca kao čoveka koji im je pomagao i dao hiljade besplatnih stanova.

Prema zvaničnoj verziji Pablo Eskobar ubijen je 2. decembra 1993. godine u obračunu sa policijom, ali i dalje nije isključena mogućnost da je izvršio samoubistvo.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja