(VIDEO) STRAVA NA PLAŽI KAMBER: Misteriozna smrt tinejdžera koji su se samo kupali u moru
Foto: AP

Došli da se rashlade

(VIDEO) STRAVA NA PLAŽI KAMBER: Misteriozna smrt tinejdžera koji su se samo kupali u moru

Planeta -

U blizini Londona, na peščanoj plaži Kamber udavilo se petoro tinejdžera koji su krenuli na izlet tokom najtoplijeg dana u godini; za šestim se još traga, saopštila je danas policija.

Tela trojice mladića izvučena su iz vode u sredu kasno popodne, dok su još dva tela pronađena preko noći, prenosi BBC.

Iako još nisu službeno identifikovani, policija tvrdi da su u pitanju tinejdžeri starosti do 20 godina, koji su zajedno pošli iz Londona na jednodnevni izlet. U toku je potraga za šestim momkom, koji se još vodi kao nestao.

"Tela nisu bila u potpunosti obučena, mada je njihova odeća prikladna za jednodnevni odlazak na plažu", prenosi BBC izjavu lokalnog policajca.

Neki mediji navode da su mladići bili poreklom iz Sri Lanke.

AP navodi da britanske vlasti još pokušavaju da zaključe šta je zapravo razlog davljenja petočlane grupe tinejdžera. Vlasti pretpostavljaju da plima može da uzrokuje nevolje koje mogu biti smrtonosne za plivače koji nisu upoznati sa opasnostima koje mogu da im se dogode u moru.

Plaža Kamber je poznata po peščanim dinama, a nalazi se oko 130 kilometara od Londona. U poslednjih nekoliko dana, desetak ljudi je poginulo u nesrećama u vodama kod britanske obale, navodi AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track