(VIDEO) U JAPANU NI 30 METARA SNEGA NIJE PROBLEM: Ova mašina ga rešava kao od šale
Foto: Youtube Screenshot/Aurora

Čudo tehnike

(VIDEO) U JAPANU NI 30 METARA SNEGA NIJE PROBLEM: Ova mašina ga rešava kao od šale

Planeta -

Planina Tatejama visoka je oko 3.000 metara, ali nije popularna samo zbog visine. Tatejama je jedna od najpopularnijih izletišta na svetu i to samo zbog snega.

Da, verovali ili ne, hiljade ljudi svake godine plaćaju pozamašne svote novca i putuju satima samo kako bi videli snežne tunele Tatejame. Planinski lanac Hida u centralnom Japanu beleži i do 38 metara snega godišnje.

Za sve je zaslužan hladni sibirski vazduh koji se preko Kamčatke spušta prema Japanu i usput pokupi ogromne količine vlage okolnih mora. Jednom kad se susretne sa japanskim planinskim lancima, dolazi do snega u gotovo nezamislivim količinama. Popularno odmaralište sa izvorima termalne vode, Sukaju Onsen, nalazi se upravo u tim planinama i pravo je čudo da gosti mogu čitave godine da posete ovo odmaralište.

Put do Sukaju Onsena popularno se zove Snežni kanjon zbog tridesetak metara visokih nanosa snega kroz koje turisti nesmetano putuju.Osim ljudi, za čistu cestu najodgovorniji su duvači snega. HTR608, proizvod Ničija, ima motor od 608 konjskih snaga i može izbaciti snijeg na 15 metara visine kako bi cesta bila pročišćena.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track