(VIDEO) UKRAJINSKA VOJSKA NAPADA: Pljušte granate po gradovima u Donbasu!
Foto: Printscreen YouTube/Россия 24

Žestoke borbe

(VIDEO) UKRAJINSKA VOJSKA NAPADA: Pljušte granate po gradovima u Donbasu!

Planeta -

Ukrajinske snage bezbednosti granatiraju južne oblasti samoproglašene DNR, izjavio je predstavnik administracije Novoazovskog okruga.

"Trenutno beležimo napade u predgrađu mesta Sahanka, Lenjinsko i drugih u njihovoj blizini. U predgrađu Sahanke zabeleženo je skoro 20 artiljerijskih eksplozija“, rekao je predstavnik okruga i dodao da još nema podataka o žrtvama i materijalnoj šteti.

Tokom granatiranja mesta Jasinovata granata je pala u dvorište stambene kuće, ali nije eksplodirala, rekli su u gradskoj upravi. Osim toga, oštećena je zgrada železničkog depoa.

Ranije su ustanici i predstavnici ukrajinskih snaga saopštili o da je došlo do pogoršanja situacije u Donbasu. Sukobljene strane optužuju jedna drugu za intenzivno granatiranje i pokušaje ofanzive na liniji dodira u regionu Donjecka.

Ukrajinske vlasti uvele su vanredno stanje u Avdejevki, koja je pod kontrolom ukrajinskih snaga. Žitelji ovog mesta su bez vode, grejanja i struje. Prema podacima Misije OEBS, teška situacija vlada i u gradu Jasinovati, koji se nalazi u blizini Donjecka i pod kontrolom je ustanika.

Juče je Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo: "Metar po metar, korak po korak, naši momci herojski napreduju". Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je to dokaz ofanzive ukrajinskih snaga, što predstavlja kršenje Minskog sporazuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track