(VIDEO) RUSKI IZASLANIK OPTUŽIO SAD U SAVETU BEZBEDNOSTI: Napad na Siriju je akt agresije!
Foto: Reuters

Hitna sednica

(VIDEO) RUSKI IZASLANIK OPTUŽIO SAD U SAVETU BEZBEDNOSTI: Napad na Siriju je akt agresije!

Planeta -

Ruski izaslanik u UN Vladimir Safronkov danas je optužio SAD da su prekršile međunarodno pravo time što su izvele vazdušne napade na Siriju."SAD su napale teritoriju suverene Sirije.

"Mi smatramo da je taj napad flagrantno kršenje međunarodnog prava i akt agresije", rekao je zamenik ruskog ambasadora u UN Safronkov na vanrednom sastanku Saveta bezbednosti UN koji je sazvan povodom američkih udara na Siriju.

"Potrebna je brza akcija kako bi se zaštitio narod Sirije, ali bi to trebalo sprovesti uz poštovanje "principa Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava", izjavio je danas pred Savetom bezbednosti UN šef za politička pitanja Džefri Feltman.

"Ne može biti prave zaštite, ukoliko i opozicija i vlada deluju nekažnjeno i ukoliko sirijska vlada nastavi da krši ljudska prava sopstvenih građana", rekao je Feltman Savetu bezbednosti UN.

U SB UN održava se vanredna sednica posvećena situaciji u Siriji.

Napadi SAD na vazduhoplovnu bazu Šajrat doveli su SAD na korak od vojnog sukoba sa ruskom vojskom, saopštio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev, naglasivši rizike koje je predsednik SAD Donald Tramp poduzeo svojom prvom intervencijom u Siriji, javlja Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track