VOĐA NAPADA NA TUNIS: Zbog ovog čoveka su stradale srpske diplomate
Foto: Tviter/Teror Monitor

Ciljali na teroristu

VOĐA NAPADA NA TUNIS: Zbog ovog čoveka su stradale srpske diplomate

Planeta -
Lokalne vlasti u Sabrati u Libiji objavile su danas fotografije mesta napada američkih aviona na kamp Islamske države u kojem su život izgubili i sprski državljani Jovica Stepić i Slađana Stanković.

U napadima je stradalo više od 40 ljudi. Kako su naveli strani mediji, meta napada je bio terorista odgovoran za prošlogodišnji napad na muzej u Tunisu i na plaži u Susu.

Pentagon je ranije potvrdio da su vazdušne snage SAD protekle noći pogodili više meta u Libiji, među kojima i kamp za obuku IS u Sabrati, koji se povezuje sa teroristom Nuredinom Čučanom, poznatijeg kao Sabir.

Sabrata, Foto: AP
Sabrata, Foto: AP

Gradonačelnik Sabrate Husein al-Tvadi rekao je za Rojters da su avioni pogodili i zgradu u naselju Kasr Talil gde žive mnogi stranci i da je većina poginulih državljani Tunisa.

Pres sekretar Pentagona Piter Kuk potvrdio je da je Nuredin bio ključni igrač u regrutovanju Islamista iz Tunisa i Libije u druge države, i objašnjava da je ovaj napad jedan od težih udaraca Islamskoj državi u ovom području.

Sabir je stajao iza napada na muzej "Bardo" u Tunisu i na plažu u letovalištu Sus u kome je stradao veliki broj ljudi, uglavnom turista.

Međutim, Kuk nije mogao da potvrdi da li je Nuredin poginuo u napadima. Prema njegovim rečima u kampu se nalazilo 60 boraca ID, i američke snage su kamp nadzirale nedeljama.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track