ZA NEVERICU: U strahu od izbeglica Poljaci rekli da ne žele da uče arapske brojeve
Foto: Youtube/Printscreen

Anketa

ZA NEVERICU: U strahu od izbeglica Poljaci rekli da ne žele da uče arapske brojeve

Planeta -

Strah od izbeglica i terorističkih napada, i uverenje da Evropska unija ne ume da zaštiti Evropljane pomutio je zdrav razum Poljaka toliko da su u jednoj uličnoj anketi bili spremni da kategorično odbiju da njihova deca uče u školi arapske brojeve koje već vekovima uče generacije Poljaka kao i ostalih Evropljana.

Kšištof Vujtovič iz Krakova snimio je za Jutjub na ulicama svog grada anketu koja je trebalo da pokaže kako prosečni, obični poljski gospodin Kovalski reaguje na budalaštinu kada je umotana u celofan nove smernice Evropske unije i prideva arapski.

Prolaznike u Krakovu Vujtovič je obavestio o izmišljenom novom planu EU da zbog sve jačeg talasa migranata sa Bliskog istoka u školama nauči decu arapskim brojevima i snimao ogorčene odgovore.

"Oni ne prihvataju našu kulturu. Zašto mi njima da se prilagođavamo', 'Ne slažem se. Ne može. Mi smo suverena zemlja. Mi imamo svoj jezik. Stavimo naglasak više na učenje našeg jezika'", neki su od kategoričnih odgovora, dok su pojedini među anketiranima dopustili da je to loš plan, ali da ako neko baš želi može da nauči i arapske borjeve, ali da to mora da ostane lični izbor svakog.

Vujtovič je među prolaznicima u Krakovu našao i ipak nekoliko mladih koje nije uspeo da nasamari i uplaši pridevom arapski jer su mu odmah kazali da su u Evropi odavno u upotrebi arapski brojevi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track