ZA OVO JE BILA POTREBNA HRABROST: Kako je poslanica uspela da rasplače sve u parlamentu
Foto: Youtube/Printscreen

Ispovest britanske političarke

ZA OVO JE BILA POTREBNA HRABROST: Kako je poslanica uspela da rasplače sve u parlamentu

Planeta -

Britanska poslanica laburističke partije Viki Fokskroft duboko je uzdahnula pre nego što je se obratila parlamentu tokom debate o smanjivanju broja mrtvorođenih beba u toj zemlji.

"Kada sam imala 16 godina neočekivano sam zatrudnela. Bila sam prestrašena i razmišljala sam da je dam na usvajanje. Međutim, tokom trudnoće nešto se promenilo i osetila sam povezanost sa bebom", započela je govor poslanica Fokskroft dok su joj glas i ruke drhtale.

Nažalost, tokom porođaju iako je isprva sve bilo u redu, u jednom trenutku nisu mogli da nađu bebin puls. Pupčana vrpca joj je bila obmotala oko vrata 20 minuta.

"Živela je pet dana, ali smo na kraju morali da je isključimo sa aparata. Tada sam je držala prvi put sve dok srce nije prestalo da joj kuca", kazala je Viki.

Dodala je da posle toga dugo nije ni sa kim mogla o tome da priča, čak ni sa najbližim prijateljima.

Foto: Youtube/Printscreen/BBC
Foto: Youtube/Printscreen/BBC

"Danas nemam decu jer živim sa strahom da će isto dogoditi i ne mogu kroz to da prolazim dvaput", kazala je dok su poslanice i poslnici oko nje brisali suze.

U britanskom parlamentu je pokrenuta debata o broju mrtvorođene dece i komplikacijama pri porođaju kako bi se ovom problemu pridala veća pažnja.

Poslanica Fokskroft je istakla da je zbog toga smogla snage da istupi i pred javnošću ispriča ono što ni sa najbližima ne deli.

"Vremenom, bol je lakše podneti, ali nikada ne nestaje. Nadam se da će moja priča pomoći mladim ženama da se ovakve stvari ubuduće ne događaju. Samo sam htela da kažem da niste same!", zaključila je Viki Fokskroft.

VIDEO ČUDO ŽIVOTA: Rodila je mrtvu bebu! Oživljavali su je 20 minuta, a onda se desilo nešto SJAJNO

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja