ZAHAROVA: SAD krive Rusiju ššto ne ispravlja njihove grešške
Foto: Profimedia, AP

U čudu

ZAHAROVA: SAD krive Rusiju ššto ne ispravlja njihove grešške

Planeta -

MOSKVA - Nedavne izjave šefova Pentagona i CIA-e o ratu protiv Islamske države (ID) nisu ništa drugo nego pokušaji da na Moskvu prebace krivicu što ne sredi haos koji je Vašington sam napravio, napisala je danas na Fejsbuku portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Vidite li? Prema američkoj vojnoj logici, Rusija je kriva što ne ispravlja američke greške", prokomentarisala je Zaharova, prenosi Tass.

Američki ministar odbrane Ešton Karter rekao je 8. januara za En-Bi-Si da Rusi ne pružaju "praktično nikakvu" podršku SAD u borbi protiv ID, navodi Tass.

"Da smo znali tada ono što sada znamo u vezi s tim za šta je sve ID kadra, da li bismo nastavili istim putem? Verovatno ne", rekao je 9. januara direktor CIA Džonn Brenan za Si-En-En.

Zaharova je danas navela da, sudeći prema tim izjavama, visoki članovi administracije odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame možda ni ne razgovaraju jedni s drugima.

"Može se samo pretpostaviti zašto, mada to nije iznenađujuće imajući u vidu njegov blizak krug koji je upravljao Kabinetom, a možda je u pitanju samo njihova katastrofalna glupost. Mada, moguće je da je u pitanju i jedno i drugo", zaključila je portparolka ruskog Ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track