ZATVOREN NAJGORI ZOO VRT NA SVETU: Životinje mesecima gladovale, magarcu lepili traku da glumi zebru
Foto: Reuters

Životinje spasene

ZATVOREN NAJGORI ZOO VRT NA SVETU: Životinje mesecima gladovale, magarcu lepili traku da glumi zebru

Planeta -

Međunarodna dobrotvorna organizacija za zaštitu životinja "Četiri šape" danas je izmestila 15 životinja iz zoološkog vrta u pojasu Gaze i tako ih oslobodili od "gušenja u najgorem zoološkom vrtu na svetu", posle čega je vrt zatvoren.

Pripadnici "Četiri šape" se nadaju se da će životinjama obezbediti bolji život u inostranstvu, pa su tako u Izrael, između ostalih, preselili tigra, pet majmuna, bodljikavo prase i jednog emua, dok će većina životinja biti preseljena u Jordan, a tigar trajno smešten u Južnoj Africi, prenosi AP.

Dobrotvorna organizacija je saopštila da zoološki vrt "Kan Junis"u Gazi od početka godine ima finansijske poteškoće zbog čega nije u mogućnosti da životinjama obezbedi hranu i negu. Nakon što su vlasnici zoološkog vrta zatražili pomoć od "Četiri šape", organizacija im je dostavila hranu i obezbedila veterinarsku negu.

Kasnije je organizacija donela odluku o preseljenju životinja, navodi AP.

Zoološki vrt Kan Junis u Gazi se i ranije nalazio na naslovnim stranama svetske štampe.

Nedavno je preparirao mrtve životinje i držao ih izložene u kavezima, a drugom prilikom su magarcu zalepili trake kako bi "imitirao" zebru.

Organizacija "Četiri šape" je zatekla tigra u kavezu veličine tri kvadratna metra zajedno sa još jednim - prepariranim tigrom.

Sada će biti izmešten u otvoren vrt gde će imati teren od 10.000 kvadratnih metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track