(VIDEO) ŽENA (38) BAŠ NAVALILA: Treći put pokušala da upadne kod Donalda Trampa
Foto: Reuters

Ima pik na Belu kuću

(VIDEO) ŽENA (38) BAŠ NAVALILA: Treći put pokušala da upadne kod Donalda Trampa

Planeta -

VAŠINGTON - Tajna služba, čiji je zadatak obezbeđenje predsednika Amerike, ima ovih dana pune ruke posla. U nedelju je uhapšena Marsi Anderson Val (38) dok je pokušavala da preskoči ogradu na jugoistočnom krilu Bele kuće.

Njoj je ovo treći put da je privedena pri pokušaju upada u najčuvaniju kuću na svetu.

Penjući se na ogradu, ona je aktivirala alarm i nadležni su je u roku od nekoliko minuta priveli s lisicama na rukama. Ona se tereti za nezakonit upad, a na ispitivanju je izjavila da je želela da dođe do predsednika Donalda Trampa kako bi sa njim porazgovarala.

Ovo je treći put da je Marsi Anderson Val privedena zbog pokušaja upada u Belu kuću. Ona je prošlog utorka isto uhapšena nakon što su joj se pertle od patika zamrsile na ogradi. Agenti Tajne službe su joj prvi pomogli da se odveže, pa su je priveli. Suđenje joj je zakazano za april i puštena je na slobodu. U petak je Valova ponovo privedena a ovaj put joj je sud izrekao kaznu zabrane prilaska.

Najozbiljniji upad u Belu kuću dogodio se 11. marta, kada je Džonatan Tren (26) uspeo da preskoči ogradu i 15 minuta neprimećen bude u dvorištu zdanja. Kod njega su pronađeni palica i pismo za Trampa.

Bivši potpredsednik AmerikeBAJDEN: POBEDIO BIH DONALDADžozef Bajden, bivši potpredsednik SAD, izjavio je da bi pobedio u izbornoj trci protiv Donalda Trampa da je bio kandidat demokrata.- Da sam ja bio kandidat demokrata, pobedio bih u predsedničkoj trci protiv Donalda Trampa - izjavio je Bajden u obraćanju na Univerzitetu Kolgejt u Njujorku.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track