ŽIVOT PIŠE DRAME: Bio je bogataš sa Vol Strita, a sada spava na ulici

Tužna sudbina

ŽIVOT PIŠE DRAME: Bio je bogataš sa Vol Strita, a sada spava na ulici

Planeta -
Vilijam Preston King bio je osamdesetih na vrhu sveta, međutim, nedavno su ga našli kako spava na kutijama od pice na ulici

NJUJORK - Osamdesetih, kada je pohlepa bila vrlina, Vilijam Preston King bio je na vrhu sveta. Mladi broker sa Vol Strita, koji se inače družio sa pravim "Vukom sa Vol Strita" Džordanom Belfortom, živeo je svoj život iz snova – radio je za velike igrače poput "Merrill Lynch" i "Oppenheimer & Co", imao je luksuzni stan u Sohou i vozio se skupocenim "mercedesom".

Ambiciozan, Preston se malo zaneo. Ludovao je po ekskluzivnim klubovima Njujorka, pio isključivo najskuplja pića i šmrkao brda kokaina. Dobra vremena brzo su se pretvorila u horor priču. Sve je krenulo nizbrdo, novac koji je nekontrolisano trošio brzo se topio, a sve češće je bio drogiran i pijan. Iako uspešan broker, posao u takvom stanju nije mogao da zadrži, čak iako je imao moćne prijatelje. Na kraju je završio na ulicama Velike jabuke spavajući na praznim kutijama od pice.

"Imao je sve što je poželeo. Tamo gde je bio nekad i gde je danas mi je neshvatljivo, ali i tužno", ispričala je Kristin, njegova mlađa sestra. Fotografiju kako spava na ulici stavili su njujorški policajci kako bi protestovali protiv načina na koji se gradske vlasti bore protiv beskućnika i tako ga je prepoznala njegova porodica. Njegova sestra je rekla kako su sa njim izgubili svaki kontakt u januaru ove godine.

Ispričala je kako je njen brat, koji danas ima 52 godine, završio neke od najboljih škola i bio je jedan od dva posto najboljih brokera. S vremenom je upropastio svoj posao i život, ali ništa od svega što je napravio nije toliko šokiralo njegove bližnje kao fotografija koja je objavljena nedavno.

Poslednje što je njegova porodica o njemu znala je da se lečio od zavisnosti, nakon što ga je u januaru sestra izbacila iz kuće jer je krao od nje novac.

"Tada smo poslednji put razgovarali", rekla je njegova sestra.

Jedan od brokera koji je sa njim radio prisetio se kako mu je Preston pričao priče iz slavnih dana Vol Strita i da ga se uviek seti kad neko spomene film "Vuk sa Vol Strita" u kojem glumi Leonardo Dikaprio.

(nypost)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track