ZVERI: Islamska država preuzela odgovornost za napad na bolnicu u Pakistanu
Foto: Printscreen Twitter

Poginulo preko 70 ljudi

ZVERI: Islamska država preuzela odgovornost za napad na bolnicu u Pakistanu

Planeta -

KVETA - Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački bombaški napad ispred državne bolnice u pakistanskom gradu Kveta, u kojem je poginulo najmanje 70 ljudi.

"Mučenik Islamske države aktivirao je pojas s eksplozivom na skupu zaposlenih ministarstva pravde i pakistanskih policajaca u Kveti", javila je agencija Amak, a preneo Rojters. Prethodno je odgovornost za napad preuzeo pakistanski ogranak talibana DŽamat-ur-Arar.

"Tehrik-e-Taliban Pakistan DŽamat-ur-Arar preuzima odgovornost za taj napad i obećava da će nastaviti sa takvim napadima. Uskoro ćemo na tu temu objaviti video snimak", naveo je portparol te grupe Ehsanulah Ehsan.

Direktor Gradske bolnice Kveta Abdul Rehman je izjavio da su većina poginulih u napadu advokati i dodao da su u njegovu bolnicu prebačene 92 povređene osobe, prenela je agencija AP.

Napad se dogodio nakon što je u bolničku mrtvačnicu doneto telo advokata ubijenog u pucnjavi, a na bolničkoj kapiji se okupio veći broj pakistanskih advokata i novinara među kojima je, kako se pretpostavlja, bombaš aktivirao eksploziv.

Policijski zvaničnik Afzal Kan je izjavio da je eksplozija usledila ubrzo nakon što je telo istaknutog advokata, koji je ubijen u pucnjavi, prebačeno u mrtvačnicu ove bolnice.Takođe, još uvek nije poznato ni ko je ubio istaknutog advokata Biala Kasija, koji je upucan na putu ka sudnici.

Kveta je prestonica pakistanske oblasti Balučistan koja je razorena dugotrajnim nasiljem.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja