PO NARUDŽBI EPLA: Skulptura Stiva Džobsa stvorena u Srbiji

Priznanje

PO NARUDŽBI EPLA: Skulptura Stiva Džobsa stvorena u Srbiji

Tech -
Skulptura je delo našeg poznatog vajara Dragana Radenovića koji će je i otkriti, ali i objasniti kako je došlo do kontakta sa upravom Epla

Jednom od osnivača Epla, Stivu Džobsu, velikom vizionaru i jednom od najuticajnijih ljudi u svetu infomracionih tehnologija, u ponedeljak će u Beogradu, pre nego što krene put SAD, biti otkriveno spomen obeležje koje je naručila centrala Epla iz Kupertina u Kaliforniji.

Otkrivanje obeliska u Ustanovi kulture Palilula upriličeno je na dan Džobsovog rođenja pre 59 godina. Skulptura je delo našeg poznatog vajara Dragana Radenovića koji će je i otkriti, ali i objasniti kako je došlo do kontakta sa upravom Epla, najavila je Ustanova kulture Palilula.

Par dana nakon promocije, obelisk se seli u Kupertino u SAD, gde je Džobs išao u osnovnu školu i gde je sedište Epla, međunarodne korporacije koja je jedna od vodećih u oblasti informacionih tehnologija.

Džobs je, posle duge borbe sa bolešću, preminuo oktobra 2011. godine pošto se nekoliko meseci pre toga povukao sa mesta generalnog direktora Epla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track