POBUNA U NOVOM SADU: Roditelji ne daju deci da polažu testove!

Haos u školama

POBUNA U NOVOM SADU: Roditelji ne daju deci da polažu testove!

Društvo -
Ukoliko se direktori ogluše na naš predlog imamo ideju da mi uđemo sa nađom decom u škole i da im ne dozvolimo da polažu testove, zapretili roditelji

NOVI SAD – Ne daju da im maltretiraju decu.Roditelji đaka osmaka novosadskih škola pozvali su večeras na bojkot polaganja testova iz matematike i poručili direktorima obrazovnih ustanova da danas u 12 sati ne otvaraju vrata.

-Ukoliko se oni ogluše na naš predlog imamo ideju da mi roditelji uđemo sa nađom decom u škole i da im ne dozvolimo da polažu testove. Druga je ideja da im mi pomognemo da reše pitanja iz matematike. Pa kad ovi nadležni mogu da varaju nas, možemo i mi da varamo sistem – rekla je za Kurir predsednica Saveta roditelja OŠ “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu Zorica Hadžibabić.

Ona je dodala je ipak najbolje rešenje koje roditelji predlažu Ministarstvu, da se poniše oba test, i onaj iz srpskog jezika i ovaj današnji iz matematike, te da se deca u srednje škole upišu na osnovu rezultata, odnosno na osnovu svedočanstava.

Roditelji su ove predloge i zahteve izneli na protestnom skupu ispred OŠ “Ivo Lola Ribar”. I dok su se roditelji dogovarali šta će da preduzmu, u jednom momentu je došla policijska patrola i legitimisala ih.-Rekli su da će da nam pišu prekršajnu prijavu jer nismo prijavili skup. Nismo se bunili. Mi smo ovde zbog naše dece – rekla je Zorica Hadžibabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track