POČINJE RUŠENJE VUČIĆA Mišković dao 100 miliona evra za totalni napad na lidera SNS!
Foto: Dado Đilas

Pakleni plan najbogatijeg srpskog tajkuna

POČINJE RUŠENJE VUČIĆA Mišković dao 100 miliona evra za totalni napad na lidera SNS!

Politika -
Vlasnik „Delte“ spremio basnoslovno veliku sumu, kojom plaća svoje političare iz opozicije i pojedine medije da besomučno napadaju lidera naprednjaka tokom kampanje

BEOGRAD - Bez milosti.

Miroslav Mišković, vlasnik „Delte“ i jedan od najbogatijih Srba, spremio je čak 100 miliona evra za rušenje Aleksandra Vučića. Mišković je, kako saznaje Kurir, napravio plan da dobro odreši kesu i preda ogroman novac pojedinim političarima i medijima kako bi tokom kampanje napadali Vučića i SNS, a sve kako bi u slučaju njihovog odlaska s vlasti mogao da se izvuče iz istraga i sudskih procesa koji se protiv njega vode.Sve ili ništa- To jeste ogromna suma novca, ali Mišković sad ide na sve ili ništa. Rešio je da ukloni Vučića jer je to jedini način da se sačuva. Spreman je da pojedinim političarima i medijima da oko 100 miliona evra za kampanju, a zauzvrat očekuje da besumučno napadaju lidera SNS i naprednjake - kaže izvor našeg lista. On dodaje da će tokom narednih dana, zahvaljujući Miškovićevim parama, krenuti brutalna kampanja, kako u medijima tako i na društvenim mrežama, koju će diktirati „Miškovi opozicionari“.Visokog funkcionera SNS Igora Mirovića nisu iznenadila naša saznanja. Prema njegovim rečima, u SNS znaju da postoji sprega interesnih grupa kojima ne odgovara politika naprednjaka i reforme na kojima insistiraju.- Svi kojima to ne odgovara udružiće se sa ciljem da zaustave SNS i spasavanje države. Tu su svi oni tajkuni koji su za male pare kupovali preduzeća, tadašnja vlast koja im je to omogućila, pre svega DS, ali i mediji koji su ćutali o pljački. Te akcije postoje već dugo protiv SNS i biće još snažnije - kaže Mirović.Upravo su ovakvi interesi i naterali Snežanu Malović, bivšu ministarku pravde, da napusti DS i progovore o saradnji njenih dojučerašnjih saboraca s tajkunima, pre svega Miškovića i Đilasa, što se jasno može zaključiti iz saopštenja koje je dala po izlasku iz stranke:- DS trenutno vode ljudi koji nisu podržavali niti podržavaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, osujećivali su je svojim kontaktima i poslovnom saradnjom s licima protiv kojih smo se borili, što i dalje čine. Zbog njih smo svi svrstani u kategoriju „žutih lopova“. Istorija odnosaI Savet za borbu protiv korupcije, s Vericom Barać načelu, bavio se svojevremeno zajedničkim poslovima, biznisom Miškovića i Đilasa, odnosno dnevnim listom Pres. Vlasnici tih dnevnih novina bili su Miroslav Mišković i Dragan Đilas, ali je lider DS uvek negirao bilo kakvu povezanost s tim listom.

 Na meti moćnika...Aleksandar Vučić
Na meti moćnika...Aleksandar Vučić

 Ima iskustvo u saradnji sa Miškovićem...Dragan Đilas
Ima iskustvo u saradnji sa Miškovićem...Dragan Đilas

Anđelković

TAJKUNI NEĆE JAKU VLADU

Analitičar Dragoljub Anđelković kaže da tajkunima ne odgovara jaka vlast, te da je zbog toga Srbiji potrebna čvrsta vlada kako bi se proces reformi nastavio.- Tajkunima ne odgovara jaka vlast. Izvesno je ko će biti stožer nove vlade, ali, hipotetički, da se sve druge stranke udruže i naprave vladu, vi biste tu imali 30 centara političke moći, koji bi vukli za određene interese, pojedine ljude, tajkune.

Vukomanović

ZNA SE KO ŠURUJE S TAJKUNIMA

Dijana Vukomanović, funkcioner SPS, kaže da, ukoliko bi stranke koje su u prošlom sazivu Skupštine činile opoziciju došle na vlast, glavna stvar u državi bila bi borba za fotelje.- Još je i Verica Barać kazala da postoje neprincipijelne koalicije između nekih tajkuna i političara. To je nešto što cela javnost zna da postoji. Ima mnogo pokazatelja o tim vezama i među 24 sporne privatizacije, a demokrate se već međusobno optužuju za veze s tajkunima - kaže Vukomanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track