POD STALNIM OBEZBEĐENJEM: U Ukrajini 47 srpskih studenata, vraćaju se u aprilu!

Skraćena godina

POD STALNIM OBEZBEĐENJEM: U Ukrajini 47 srpskih studenata, vraćaju se u aprilu!

Društvo -
Planirano je da se prva grupa naših studenata vrati u Srbiju u drugoj polovini aprila, a ostali do sredine maja.

KIJEV - Ambasada Srbije u Kijevu u stalnom je kontaktu sa našim državljanima koji borave u Ukrajini i zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije nastaviće da prati situaciju i preduzima adekvatne mere kako bi svi srpski državljani u Ukrajini bili zaštićeni i kako bi im se pružila adekvatna pomoć.

Prema podacima kojima raspolaže Ambasada, trenutno u Ukrajini boravi oko 130 naših državljana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na Akademiji kulture i umetnosti Državnog univerziteta u Lugansku nalazi se 47 studenata iz Srbije, koji su smešteni u ograđenom kampusu Univerziteta, koji je pod stalnim obezbeđenjem.

Imajući u vidu da će školska godina na ovom Univerzitetu biti skraćena zbog najnovijih dešavanja na jugoistoku Ukrajine, planirano je da se prva grupa naših studenata vrati u Srbiju u drugoj polovini aprila, a ostali do sredine maja.

Ambasada Srbije u Kijevu poslaće svoje službenike u Lugansk kako bi pomogla studentima koji žele da se vrate u Srbiju, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track