Poginuli pilot nije imao dozvolu za letenje

Istraga tragedije kod Obrenovca

Poginuli pilot nije imao dozvolu za letenje

Crna Hronika -
Letelica u kojoj su nastradali Miroslav Veselinović (60) i Đorđe Vujić (29) uopšte nije bila registrovana, rečeno je juče Kuriru u Komisiji za civilno vazduhoplovstvo

UROVCI - Let smrti!- Naš Miša je obožavao da leti, čak je napravio i pistu nedaleko od svoje kuće. Otkako je pre pet godina otišao u penziju, stalno je bio u vazduhu. Nije se bojao, a vozio se po ceo dan s prijateljima. Još mi je teže što je Miša sa sobom u smrt odveo i jednog mladića. Tuga... - suznih očiju ispričao je za Kurir Slobodan Veselinović, brat od strica Miroslava Veselinovića (60), pilota koji je u nedelju poginuo kad se njegov avion marke „tukano“ srušio kod sela Ratari u Obrenovcu. S njim u letelici bio je i Đorđe Vujić (29) iz Surčina, koji takođe nije preživeo.Miroslav Veselinović nije imao dozvolu da leti, i to je za Kurir potvrdila Katarina Andrić Milosavljević, savetnik za medije Komisije za civilno vazduhoplovstvo.- Uz to, ni avion nije bio registrovan, što znači da nije bio ni servisiran u zvaničnom servisu s originalnim delovima. Na sve to, čak ni teren s kog je avion poletao i na koji je sletao nije bio registrovan. Zasad ne znam da li su protiv Veselinovića dosad podnošene prijave, ali je veoma redak slučaj poput ovog da je ignorisano toliko propisa - rekla je Katarina Andrić Milosavljević.Ona je dodala da će Komisija nastaviti da se bavi ovim slučajem kako bi otkrila tačan uzrok nesreće, ali Miroslavljev brat Slobodan misli da zna šta je dovelo do tragedije!- Jedan od šrafova koji drže krilo se odvrnuo i nakon poletanja krilo se podiglo, povuklo sa sobom i drugo i ona su se sklopila! Avion je propao s visine od 120 metara i pao na drveće - uznemireno je pričao Slobodan.On dodaje da je Miroslav i ranije imao nezgode.- Pre nekoliko godina avion mu se srušio na žice od dalekovoda. Kada je to preživeo, mislili smo da će prestati da leti, ali njegova strast je bila prejaka. Razumem ga, jer je nakon razvoda bio usamljen, ćerka se udala u Pančevu, a sin otišao u Italiju. Ovo mu je bila najveća ljubav - kaže Slobodan.

M. Ivanov - M. Veličković

Letelicu doneo iz ItalijeSlobodan je rekao da je Miroslav letelicu doneo iz Italije pre dve-tri godine.- Ona je kao igračka. Sto puta mi je predlagao da me provoza, ali nisam smeo da sednem u to čudo. Govorio sam mu da se okane toga, ali bio je tvrdoglav.

Brat: Nemam snage da pričamU Miroslavljevoj kući u Urovcima juče smo zatekli njegove rođake u crnini. Rođeni brat Tomislav dovezao je olupinu letelice koja je odvela Miroslava u smrt.- Umoran sam, nemam više snage da pričam... Kada bih znao da će mi priča vratiti brata, ne bih prestajao, ali znam da nema vajde - neutešan je Tomislav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track