Pogledajte hapšenje kradljivaca Sezanove slike
Foto: KURIR

Krenuli da prodaju sliku

Pogledajte hapšenje kradljivaca Sezanove slike

Crna Hronika -
Sezanova slika bila namenjena kupcu u Beogradu, koji je hteo da plati 2,8 miliona evra za ovo delo, rekao Miljko Radisavljević

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da su osumnjičeni za krađu slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku" planirali da je prodaju kupcu u Beogradu za tri i po miliona evra, a da su do sada uspeli da naplate 2,8 miliona evra.

"Policija je tokom istrage, koja je trajala oko dve godine, došla do informacije da se slika nalazi u Beogradu i da osumnjičeni pokušavaju da je prodaju. Izvršena je porimopredaja 1, 4 miliona evra, a nakon toga još 400.000 evra", rekao je Radisavljević na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem u Palati "Srbije".

Kada je jedan od osumnjičenih, kako je ispričao Radisavljević , krenuo da izvrši predaju slike i primi poslednju ratu, policija ga je presrela, zaplenila sliku i uhapsila ga. Slika je bila ugrađena između tapacirunga u vozilu, precizirao je Radisavljević. Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađeno je ukupno 1,49 miliona evra. Radisavljević je napomenuo da je krađa "bila tipovana" za našeg državljanina, ali da za sada ne želi da otkriva njegov identitet da ne bi ugrozio dalju istragu.

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je danas da je policija u Beogradu pronašla Sezanovu sliku "Dečak u crvenom prsluku" čija se vrednost procenjuje na oko 110 miliona švajcarskih franaka. Navodeći da je ta slika ukradena u Cirihu 2008. godine, Dačić je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" rekao da su tim povodom uhapšena četvorica osumnjičenih - Ivan Peković, Draško Mladenović, Bobe Nedeljkovski i Goran Radojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track