POSLE INTEVENCIJE TENISKOG SAVEZA SRBIJE: ITF uklonio simbole Kosova sa sajta
Foto: Dado Djilas

brza reakcija

POSLE INTEVENCIJE TENISKOG SAVEZA SRBIJE: ITF uklonio simbole Kosova sa sajta

Tenis -
Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić razgovarao je sa predsednikom ITF Frančeskom Ričijem Bitijem, posle čega je Međunarodna teniska federacija uklonila sva obeležja južnu srpsku pokrajinu
Međunarodna teniska federacija (ITF) uklonila je sva obeležja takozvane države Kosovo sa zvaničnog sajta, posle oštre reakcije Teniskog saveza Srbije (TSS).
Povodom obeležavanja Svetskog dana tenisa i činjenice da je ITF na zvaničnom sajtu "Volrd tenis dej" uvrstila južnu srpsku pokrajinu među 75 država koje su obeležile svetski dan tenisa, usledila je brza i oštra reakcija Teniskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Vukom Jeremićem.
Predsednik TSS Vuk Jeremić odmah je reagovao na ovaj skandalozni potez ITF-a, uputivši poziv predsedniku Međunarodne teniske Federacije Frančesku Ričiju Bitiju. Jeremić je zatražio objašnjene za taj postupak, istakavši činjenicu da je na prošlogodišnjoj skupštini Tenis Evrope u Talinu jednoglasno odbijen zahtev takozvane države Kosovo za ulazak u međunarodne teniske forume.
Odmah nakon dinamične intervencije TSS-a, sa svih dokumenata ITF-a, kao i sa njihovog zvanicnig sajta uklonjeni su sva obeležja takozvane države Kosovo.Ostaje da se vidi da li će da zahtev južne srpske pokrajine biti na dnevnom redu na novoj sednici skupštine Evropske teniske organizacije, koja će se u martu održati u Sofiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track