POTERA: Masovni ubica iz Belgoroda još na slobodi

Ni posle sedam sati nije uhapšen

POTERA: Masovni ubica iz Belgoroda još na slobodi

Planeta -
Policija je upozorila građane da je osumnjičeni opasan i verovatno naoružan lovačkim karabinom Vepar-308, poluatomatskom puškom i signalnim pištoljem

BELGOROD - U Belgorodu već sedam sati traje potraga za muškarcem koji je osumnjičen da je oko 14 sati pucajući iz vatrenog oružja ubio šest osoba ispred jedne radnje u gradu.

Policija je objavila poternicu za 32-godišnjim Sergejom Pomazunom koga sumnjiči da je pucao na ljude u prodavnici lovačke opreme, a potom i na prolaznike i tom prilikom ubio šest osoba među kojima su i dve učenice od 14 i 16 godina.

Osumnjičeni je nakon pucnjave pobegao kolima koja su kasnije pronađena napuštena u susednom bloku.

Policija je upozorila građane da je osumnjičeni opasan i verovatno naoružan lovačkim karabinom Vepar-308, poluatomatskom puškom i signalnim pištoljem.

Kretanje u gradu je ograničeno dok policija traga za počiniocem šestostrukog ubistva. Policija Belogoradske oblasti pozvala je građane da ne izlaze na ulicu bez preke potrebe. U međuvremenu, stručnjaci izučavaju video zapise sa i oko mesta pucnjave.

Prema podacima policije, Pomazun je već četiri puta osuđivan, uglavnom za krađe, a iz zatvora je izašao 2012.godine.

Gradonačelnik Belgoroda proglasio je 23. i 24. april Danima žalosti, navodi se u saopštenju pres službe belgorodske administracije.

Sergej Pomazun
Sergej Pomazun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja