UGAŠEN POŽAR U ZMAJ JOVINOJ: Iz stana u potkrovlju kuljao dim, stanari evakuisani
Foto: Tanjug

Gori jutros od 10.15

UGAŠEN POŽAR U ZMAJ JOVINOJ: Iz stana u potkrovlju kuljao dim, stanari evakuisani

Beograd -
Vatra je zahvatila ceo krov stambene zgrade i oko podneva je potpuno ugašena u delu potkrovlja ka ulici
1 / 19 Foto: Printscreen Tanjug

BEOGRAD - U centru Beograda u Zmaj Jovinoj ulici broj šest jutros u 10.15 izbio je požar u stanu koji su vatrogasci uspeli da ugase posle tri sata.

U pitanju je stan u potkrovlju, iz kojeg je kuljao dim. "Velika je zadimljenost, ali verovatno se radi o manjem požaru", rekao je jutros načelnik gradskog sektora za vanredne situacije Rade Milošević. "U toku je dogašivanje požara", precizirao je oko 13 sati i dodao da je vatra zahvatila između 200 i 250 kvadratnih metara krova, odnosno površinu iznad dva stana. Milošević je naveo da je na terenu bilo devet vatrogasnih vozila sa 33 vatrogasca-spasioca. Uzrok požara, kako je dodao, biće naknadno utvrđen. Stanari su na vreme evakuisani tako da nema povređenih.

Foto: Printscreen Tanjug

Podsetimo, vatra je oko podneva bila potpuno ugašena u delu potkrovlja ka ulici. Vatra je inače zahvatila ceo krov stambene zgrade, ali su stanari bili na vreme evakuisani tako da nema povređenih.

Načelnik gradskog sektora za vanredne situacije Rade Milošević rekao je da je, prema dojavi, centar požara u tavanskom delu zgrade, iz kojeg je duže vreme kuljao gust dim. Na teren je izašlo kasnije tokom dana izašlo sedam vatrogasnih vozila, kao i kola hitne pomoći, a ulica je blokirana.

Foto: Printscreen Tanjug
Foto: Printscreen Tanjug

Kada su došli vatrogasci-spasioci oni su evakuisali stanare koji nisu sami smeli da izađu iz zgrade zbog gustog dima. Vlasnik stana u kome je izbio požar Dragan Zidarević rekao je Tanjugu da u stanu u momentu izbijanja vatre nije bilo nikoga.Zidarević je rekao da nije bio u stanu kada je izbio požar, već su ga obavestili da se pojavila vatra, a on ne može da pretpostavi šta je uzrok incidenta.

Vlasnik stana: U stanu nije bilo nikoga!

Vlasnik stana u kome je izbio požar Dragan Zidarević rekao je da u stanu u momentu izbijanja vatre nije bilo nikoga. Zidarević je rekao da nije bio u stanu kada je izbio požar, već su ga obavestili da se pojavila vatra, a on ne može da pretpostavi šta je uzrok incidenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track