PRAVNA BATINA: Hanka Paldum preti tužbama

Pevačica pokušava da se opere

PRAVNA BATINA: Hanka Paldum preti tužbama

Društvo -
Logorašu Goranu Golubu Paldum je "zgnječila polni organ" zbog čega Golub kasnije nije mogao da ima decu, otkrio je advokat Dušan Tomić

SARAJEVO - Folk pevačica iz Sarajeva Hanka Paldum najavila je danas tužbu protiv, kako kaže, odgovornih za iznošenje "navodnih saznanja da je 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba" iz zatvora "Silos" u Tarčinu kod Sarajeva. Kako je Kurir ekskluzivno objavio, logoraš Goran Golub otkrio je da ja Paldumova mučila dok je bio u zatočeništvu muslimanskih snaga i da mu je cipelom gnječila testise! Iako je reč o ozbiljnim tvrdnjama, pevačica pokušava da negira ove navode.

"Tužiću, pre svega, advokata Dušana Tomića koji je izneo sve to u javnost. Ko zna ko je nagovorio tog jadnog Goluba da sve to tvrdi o meni. Možda ga je čak i sam Tomić nagovorio. Ne znam, ali znam da će se to na kraju dokazati na sudu. Na ovome jednostavno ne može ostati", rekla je Paldum za tursku agenciju Anadolija.

Ona je istakla da nikada nije bila u logoru "Silos" i da ona predstavlja simbol Bosne zbog čega je takvim navodima izvršen "atak i na Bosnu". Prema tvrdnjama advokata Dušana Tomića za medije u Srbiji, Paldum je navodno logorašu Golubu naredila da legne na zemlju, a potom mu "zgnječila polni organ" zbog čega Golub kasnije nije mogao da ima decu. Advokat Tomić je najavio da će i on uskoro podneti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Opštinskom sudom u Sarajevu gde će u ime svog klijenta tražiti nadoknadu štete za duševnu i fizičku bol i za seksualno zlostavljanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track