Predat zahtev za smenu Igora Pavličića

Predat zahtev za smenu Igora Pavličića

Srbija -
Predsednik SNS Novog Sada Miloš Vučević je rekao i da u utorak počinju pregovori sa SPS za formiranje nove većine u tom gradu

NOVI SAD - Predstavnici četiri odborničke grupe predali su u utorak zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada i smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića.

Predsednik SNS Novog Sada Miloš Vučević je rekao i da u utorak počinju pregovori sa SPS za formiranje nove većine u tom gradu.

Zahtev su predali odbornici SNS, uz podršku Romske demokratske stranke i SPO, DSS i šest odbornika iz odborničke grupe "Novi Sad-odmah" koju čini pet bivših odbornika Pokreta "Dveri" i bivši odbornik vlaške partije NOPO.

"Predali smo zahtev, želimo vanrednu sednicu sa 15 tačaka dnevnog reda od kojih je najvažnija smena gradonačelnika. Kontaktirali smo SPS i već danas bi trebalo da održimo prvi sastanak. Ne očekujem danas odluku, ali očekujem da imamo većinu pre sazivanja sednice", rekao je Vučević. "Najznačajnije tačke dnevnog reda su smena gradonačelnika Igora Pavličića i kompletnog Gradskog veća. Zahtevamo da se vanredna sednica održi u rokovima predvidjenim poslovnikom, a poslednji rok je 12. septembar", rekao je Vučević. On je izneo očekivanje da će do tada biti formirana nova gradska većina i da će gradska vlast izgubiti sadašnje pozicije. Vučićević se osvrnuo i na optužbe iz Demokratske stranke da SNS želi vlast samo kako bi "opljačkala gradsku kasu u kojoj se nalazi šest milijardi dinara". "Iskreno, jedva čekamo da preuzmemo vlast i da vidimo koliko novca ima u kasi, s obzirom na to da se plate radnicima ne isplaćuju. Daj bože da ima tih šest milijardi, ali se postavlja pitanje zašto nemaju da isplate plate zaposlenima i zašto su sve investicije stale, a novac drže negde ušuškan", rekao je Vučević. On je najavio da će nova gradska vlast prvog dana obavestiti gradjane koliko Novi Sad ima para na računu i da li su tačne tvrdnje Igora Pavlicćića da grad raspolaže sa šest milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track