PREDLAGAO PREKRŠTAVANJE SRBA: Hrvatski voditelj uhapšen zbog dilovanja kokaina!
Foto: Youtube

Pao u velikoj policijskoj akciji

PREDLAGAO PREKRŠTAVANJE SRBA: Hrvatski voditelj uhapšen zbog dilovanja kokaina!

Planeta -
Devedesetih godina dao je izjavu hrvatskom nedeljniku: "Jasno je za kakvo se rešenje srpskog pitanja zalažem: jednu trećinu iseliti, jednu trećinu, lojalnih, prekrstiti, a jednu trećinu, zločince, poubijati”

ZAGREB - Nakon što je u subotu priveden i novčano kažnjen zbog posedovanja grama kokaina, policija je ponovno uhapsila televizijskog voditelja Velimira Bujanca.

Ovog puta se sumnj ada je preprodavao drogu.

U očekivanju da ga policija pozove na pretres Bujančevog stana, advokat Zvonimir Hodak je rekao da njegov klijent tvrdi da" nikada u životu to nije radio", kao i da u stanu "nema nikakve droge".

Precizirao je da je policija na vrata njegovog klijenta "pokucala" jutros oko sedam časova, nakon čega je Bujanac odveden u sedište Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala na Oranicama.

"Očekujemo pretres stana, a onda ćemo videti hoće li biti pušten, odveden na dalje ispitivanje u tužilaštvo ili predat pritvorskom nadzorniku", naveo je Hodak.

Dodao je da Bujanec pre subotnjeg hapšenja nikada nije imao nikakve veze s drogom, zbog čega je i kažnjen relativno niskom novčanom kaznom od 1.700 kuna. Iako u policiji ne žele da otkriju o čemu je reč, neslužbeno se saznaje da je Bujančevo privodjenje deo opsežnije policijske akcije.

Bujanec je oduvek bio kontroverzna osoba, a ranih devedesetih godina bio je i jedan od vođa rigidne desnice. Poznato je da je 1990. godine osnovao omladinu HDZ u Varaždinu, da bi samo godinu dana kasnije postao predsednik stranačke omladine na nacionalnom nivou. Ipak ubrzo je prešao u HSP.

U središte zanimanja hrvatske javnosti došao je 1994. godine kada je u nedeljniku Globus objavljena njegova izjava: "Jasno je za kakvo se rešenje srpskog pitanja zalažem: jednu trećinu iseliti, jednu trećinu, lojalnih, prekrstiti, a jednu trećinu, zločince, poubijati.”

Bujanec danas tvrdi da je reč o "zlonamernoj prezentaciji od strane uredništva Globusa" i da su mu pripisane reči koje nikada nije izgovorio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track