Predsedništvo SNS jednoglasno: Idemo na izbore 16.marta!
Foto: Tanjug

Politička scena

Predsedništvo SNS jednoglasno: Idemo na izbore 16.marta!

Politika -
Došlo je vreme da polažemo račune, rekao je Vučić na izbornoj skupštini stranke gde je ponovo izabran za predsednika SNS.
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno je danas na sednici u Beogradu prihvatilo predlog lidera stranke Aleksandra Vučića da se ide na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

"Predsedništvo SNS jednoglasno podržalo predlog o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.Naša želja da idemo na parlamentarne izbore podstaknuta je činjenicom da smatramo da Srbija može brže, više i bolje i da promene ne mogu da čekaju, da nemamo ni sekund vremena za gubljenje", saopštio je novinarima lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Lider naprednjaka je ocenio da je Vlada Srbije uradila mnogo dobrih stvari, poput borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom, pregovorima sa Evropskom unijom, a kao njen pozitivne tekovine naveo je i zaustavljanje rasta nezaposlenosti i održavanje kursa dinara. Govoreći o dosadašnjim koalicionim partnerima, Vučić je rekao da nikako ne bi mogao da kaže da je Ivica Dačić bio loš premijer, ali da su postajala određena ograničenja i atmosfera u društvu koja je sprečavala da se u reforme ide i brže.

On je naveo da je od Dačića imao ponudu da bude premijer bez izbora, ali da to nije želeo da prihvati, jer za tako nešto treba da se pita narod i jer je želeo da od građana dobije podršku za viziju Srbije koju ima. Lider naprednjaka nije želeo da priča o mogućim koalicijama, već je ocenio da je prvo bitno da narod kaže svoje na izborima, ali je naveo da ako dobije mandat, planira da "ujedini što više ljudi", kako bi se rešili nagomilani problemi u Srbiji. "Ne bavim se tehničkim stvarima", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje ko će biti nosilac liste na državnom i gradskom nivou.

Govoreći o važnim državnim poslovima, on je rekao da se pregovori u Briselu o odnosima Beogarda i Prištine nastavljaju već u ponedeljak, a da očekuje da u Srbiju od 26. februara do 13. marta stigne i misija Međunarodnog monetarnog fonda. Vučić je rekao da očekuje da će parlamentarni izbori biti organizovani i na Kosovu i Metohiji, kao i svaki put do sada, i dodao da borba protiv kriminala i korupcije neće stati zbog predizborne kampanje.

Vučić je u subotu najavio da će na Predsedništvu te, najjače stranke vladajuće koalicije predložiti da se na parlamentarnim izborima proveri volja naroda i ocenio da je atmosfera u društvu takva da su referme nemoguće kao i da se mnogo toga ne može uraditi.

Članovi Predsedništva su Jorgovanka Tabaković, Ljubiša Stojmirović, Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Gojko Radić, Aleksandar Nikolić, Radomir Nikolić, Igor Mirović, Milosav Miličković, Zorana Mihajlović, Goran Knežević i Jadranka Joksimović. Članovi Predsedništva su i Aleksa Jocić, Marko Đurić, Dejan Đurđević, Bojan Dimitrijević, Maja Gojković, Miloš Vučević, Bratislav Gašić, Veran Matić, Milan Bačević, Vladanka Malović, Aleksandra Tomić, Branislav Prostran, Zlatibor Lončar, Zoran Babić, Goran Cvetanović i Zoran Perišić.Predsedništvo SNS donelo je odluku da se ide na vanredne parlamentrne izbore.

Vučić je juče rekao da će na Predsedništvu stranke predložiti da se proveri volja naroda na vanrednim parlamentarnim izborima, ocenivši da je atmosfera u društvu takva da se ne može mnogo toga uraditi i u kojoj su promene i reforme nemoguće.

"Došlo je vreme da polažemo račune", rekao je Vučić na izbornoj skupštini stranke gde je ponovo izabran za predsednika SNS.

http://www.youtube.com/watch?v=AzH3K8mAIuo

Iz SPS-a je sinoć najavljeno da će Predsedništvo te stranke danas zasedati u Beogradu, sa početkom u 11 časova, posle čega će se novinarima obratiti lider stranke Ivica Dačić.

Dačić je juče izrazio očekivanje da vanredni parlamentarni izbori neće usporiti evropski put Srbije i dijalog između Beograda i Prištine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

O raspisivanju vanrednih izbora danas će biti reči i na sednici Glavnog odbora SDPS-a.

Predsednik te stranke Rasim Ljajić rekao je da će se na toj sednici definisati izborni štab i smernice kampanje i utvrđena platforma za nastavak razgovora sa SNS.

"Načelno smo dobili koaliciju kada se radi o izborima u Beogradu i sada ćemo nastaviti razgovore vezane i za listu za republičke izbore" , rekao je Ljajić.

U danu kada će Predsedništvo SNS doneti odluku o izborima, biće održana i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije na kojoj će uvodno izlaganje podneti predsednik Vojislav Koštunica.

Vanredni parlamentarni izbori tema su i današnje konferencije za novinare predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track