Prete smrću organizatoru Prajda u Budvi
Foto: Facebook

Ugrožena bezbednost

Prete smrću organizatoru Prajda u Budvi

Planeta -
Više od 20 poruka koje sam primio preko Fejsbuka su ozbiljne pretnje, naveo je Zdravko Cimbaljević, predsednik LGBT Foruma progres

BUDVA - Organizator prve Parade ponosa u Crnoj Gori – predsednik LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević dobio je niz pretećih poruka, zbog čega je zatražio od policije da se uradi procena ugroženosti njegove bezbednosti.

Cimbaljević je kazao da je na dan i posle održavanja gej povorke u Budvi preko društvene mreže Fejsbuk primio oko 100 pretećih poruka, među kojima ima i onih u kojima mu se preti smrću."Više od 20 poruka koje sam primio preko Fejsbuka su ozbiljne pretnje. Preostale dobijene poruke okarakterisao bih kao loše komentare. Sve sam, naravno, prijavio policiji", rekao je Cimbaljević. On je dodao da mu nije svejedno zbog ozbiljnih pretnji koje su mu poslednjih dana upućene. "Postoji izvestan strah, što je prirodno, jer među primljenim porukama ima i onih u kojima mi prete smrću", kazao je Cimbaljević. On je rekao da je od Uprave policije Crne Gore zatraženo da se uradi bezbednosna procena za još tri osobe koje su bile učesnici prve Parade ponosa, održane u sredu u Budvi.Cimbaljević je naveo da je bezbednosna procena tražena zbog njihove prepoznatljivosti, kao i niza pretnji koje su im upućene tokom Parade ponosa na budvanskoj rivi. Prva gej povorka u Crnoj Gori, u kojoj je učestvovalo oko 40 osoba, završila se neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultovalo privođenjima, povredama i na kraju evakuacijom brodovima učesnika Parade. Crnogorska policija privela je 22 osobe, zbog ometanja Parade ponosa, a tokom manifestacije lakše je povređena više lica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track