PREVARA: Platio računar, dobio cepanicu

Čuvajte se kupovine preko interneta

PREVARA: Platio računar, dobio cepanicu

Društvo -
Beograđanin Nenad Petrović (29) preko sajta Kupujem - prodajem poručio netbuk, a na kućnu adresu mu stigao panj, koji je kurirskoj službi platio 12.100 dinara

BEOGRAD - Tragikomično!Beograđanin Nenad Petrović (29) kupio je preko sajta Kupujem-prodajem netbuk „ejser“, a kad mu je kurir „Post ekspresa“ doneo pošiljku, u paketu je bila velika cepanica, a od netbuka ni traga ni glasa!U oglasu koji je prodavac ostavio na pomenutom sajtu pisalo je da se računar nalazi u Bačkoj Topoli i da će mu ga dostaviti poštom.

- U paketu je bila cepanica, a ja sam kuriru koji mi ga je dostavio već bio platio 12.100 dinara! Odmah sam pokušao da ga stignem, da vratim pare i prijavim slučaj, ali morali smo da ispoštujemo proceduru: da odemo u poštu da reklamiram slučaj i pokažem paket. Podneo sam žalbu, ali i pored toga, pošta je navodno morala da uplati novac prevarantu pošiljaocu. Kažu, ne smemo da zadržavamo novac kod nas - priča za Kurir prevareni Nenad, koji je slučaj prijavio policiji.- Rekli su mi da nije trebalo da kupujem preko interneta. Napravili su zapisnik i kazali: „Što si kupovao preko interneta, imaš u Beogradu sto prodavnica, a ti našao u Bačkoj Topoli“ - jada se Nenad.Kako kaže, sumnja da će se bilo šta uraditi jer naš zakon ne procesuira prijave s tako malim iznosom, a na ovaj način ljude masovno varaju. Nenad je na sajtu ostavio komentar u kome je napisao telefon i ime čoveka koji mu je prodao računar, a sajt Kupujem-prodajem ga je posle nekoliko sati uklonio.

- Ostavio sam poruku za sve buduće kupce, da bi bili oprezni, ali, nažalost, ona je uklonjena. Cilj mi je da upozorim druge da, ako sam već ja prevaren, i ostali ne prođu isto - kaže Nenad.Osnivač sajta Kupujem-prodajem Bojan Leković rekao je za medije da su oni samo prenosioci oglasne poruke i da ne posreduju u trgovini između korisnika.

Prodavac: Brate, nemoj da se ljutišUbrzo pošto je Nenad ostavio poruku za „prodavca cepanice“ na sajtu Kupujem-prodajem, mladić koji ga je prevario pozvao ga je na mobilni.

- Rekao mi je: „Brate, nemoj da se ljutiš, i mene su zaj...li. Vratiću ti pare što pre“ - kaže Nenad, nadajući se da ga neće ponovo obmanuti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track