PRIMIRJE U KIJEVU: Demonstranti na 24 sata obustavili proteste
Foto: Reuters

Smirivanje strasti

PRIMIRJE U KIJEVU: Demonstranti na 24 sata obustavili proteste

Planeta -
"Sutra uveče ponovo ćemo ići zajedno. Ako to bude značilo metak u čelo, onda će biti metak u čelo, ali ćemo nastupi časno, pošteno i hrabro", rekao je Jacenjuk pred nekoliko desetina hiljada demonstranata, koji se i dalje nalaze u centru Kijeva

KIJEV- Opozicioni lideri u Ukrajini zatražili su večeras od demonstranata da u naredna 24 sata ne izazivaju nikakve sukobe sa policijom i da ne pokušavaju nasilno da uđu u zgradu Vlade.

Posle tročasovnog sastanka sa predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem, jedan od vođa opozicije Arsenij Jacenjuk rekao je da će predsedniku biti data 24 sata da preduzme određene korake za smirivanje tenzija, ili će se suočiti sa još žešćim revoltom naroda.

"Sutra uveče ponovo ćemo ići zajedno. Ako to bude značilo metak u čelo, onda će biti metak u čelo, ali ćemo nastupi časno, pošteno i hrabro", rekao je Jacenjuk pred nekoliko desetina hiljada demonstranata, koji se i dalje nalaze u centru Kijeva.

U jutrošnjim sukobima sa policijom poginula su dva demonstranta, saopštio je javni tužilac u Kijevu, dok predstavnici opozicije tvrde da je život izgubilo pet osoba, preneo je ap.

http://www.youtube.com/watch?v=a81D45uEXKQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track