PRITISAK: Verkovom čoveku pozlilo kod sudije

Saslušani funkcioneri Zajedno za Šumadiju

PRITISAK: Verkovom čoveku pozlilo kod sudije

Crna Hronika -
Imam visok pritisak i aritmiju i nisam u stanju da iznosim odbranu, rekao istražnom sudiji Zlatko Milić, direktor stranke

KRAGUJEVAC - Tek počela istraga o zloupotrebama u Kragujevcu!Zlatku Miliću (42), direktoru stranke Zajedno za Šumadiju i sekretaru gradskog veća Kragujevca, pozlilo je juče tokom saslušanja pred istražnim sudijom, pa je saslušanje odloženo, saznaje Kurir!- Nije mi dobro... Imam visok pritisak i aritmiju. Nisam u stanju da iznosim odbranu - rekao je Milić istražnom sudiji koji je saslušanje odložio, a Miliću odredio pritvor do 30 dana.Milić je na saslušanje priveden juče oko 16 sati, a prethodno se u policiji branio ćutanjem. On je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio stranku Zajedno za Šumadiju za 18,5 miliona dinara. Sa njim je uhapšen i Žarko Biorac, vlasnik nekoliko knjigovodstvenih agencija, koje su Milićevoj stranci izdavale fiktivne fakture za neobavljene štamparske, propagandne i knjigovodstvene usluge, ali je on pušten da se brani sa slobode.Inače, Milićevo privođenje obeležio je manji incident, kada je pedesetak članova stranke ZZŠ prvo aplaudiralo Miliću u znak podrške, na šta im je on otpozdravio podignutom, stisnutom pesnicom. Međutim, kada je uveden u sud, pristalice „ZZŠ„ počele su da psuju i vređaju:- Sram vas bilo! Mi smo vam poklonili „maricu“, a vi sad njome vozite u zatvor naše ljude - vikao je jedan od pristalica Milićeve stranke.Kako saznajemo, ovo je samo početak istrage.- Proveravamo poslovanje gradskog preduzeća za izgradnju, čiji je osnivač grad Kragujevac. Sumnjamo da je i tu bilo zloupotrebe položaja na štetu građana Kragujevca - navodi naš sagovornik iz istrage.Pre Milićevog privođenja, na saslušanje su s kapuljačama preko glave dovezeni Nebojša Vasiljević, potpredsednik FK Radnički 1923 i potpredsednik stranke ZZŠ, Darko Stojanović, sekretar Radničkog, i Zoran Pavlović, fudbalski menadžer. Sva trojica su osumnjičena da su Radnički oštetili za oko 550.00 evra prilikom transfera Filipa Kostića u holandski Groningen.- Oni su se u policiji branili ćutanjem - kaže naš izvor.

Protest pristalica ZZŠ
Protest pristalica ZZŠ

SNS: Sve po zakonuSNS je juče saopštio da je u pozadini hapšenja u Kragujevcu isključivo zakon, a ne bilo čija pojedinačna volja ili uskostranački interes.- Ukoliko se nekom ne sviđa ono što iz slova zakona proističe, pozivamo ga da uputi inicijativu za promenu zakona ili, ako mu više odgovara, inicijativu za promenu vlasti u Srbiji - naveli su naprednjaci.

Kurir prvi pisao o mućkama!Dokaze koji navode na sumnje da je Veroljub Stevanović nezakonito poslovao prvi je objavio Kurir 2. juna 2009. godine u tekstu „Piljarka“. Kurir je tada došao u posed dosijea „Malverzacije oko izgradnje šarene pijace u Kragujevcu“, koji sadrži nekoliko rešenja kojima se poništavaju tenderi za gradnju ovog objekta i koji dokazuje da su sve javne nabavke za vreme Stevanovićevog mandata sprovedene nezakonito. Zato što je posao izgradnje pijace dodeljen na nezakonit način, budžet grada Kragujevca oštećen je za oko 30 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track