Profesorka dobila otkaz jer je bila prijatelj s učenicima na Fejsbuku

Nove tehnologije, novi problemi

Profesorka dobila otkaz jer je bila prijatelj s učenicima na Fejsbuku

Ludi svet -
Jedna profesorka dobila je otkaz, nakon što je odbila da iz prijatelja na Fejsbuku izbriše učenike

Kerol Debadž radila je kao učiteljica više od 35 godina i jedna od najdražih stvari koje joj je donelo njeno zvanje bilo je prijateljstvo s učenicima.

Problem je nastao kada je škola, u kojoj je radila, promenila 'politiku' i zabranila profesorima da na Fejsbuku među listom prijatelja imaju i učenike. Ovakvi potezi škole posledica su saznanja da je jedan od profesora imao 'neprilične odnose' s jednom učenicom pa su u svrhu zadržavanja 'profesionalne distance' odlučili da pooštre mere.

Zbog toga ju je direktor zamolio da obriše iz prijatelja neke učenike, a nakon što je odbila da to učini, uručen joj je otkaz.

"Ova deca naučila su me štošta, jednako kao i ja njih", prokomentarisala je Kerol dodavši da je njen odnos sa bivšim i sadašnjim učenicima uvek bio primeren.

Učenici su stali na stranu otpuštene profesorke, ona sama je objasnila da shvata potencijalnu opasnost društvenih mreža, ali je upozorila da se na ovaj način zabranjuje komunikacija profesora i učenika izvan razreda što ona smatra pogrešnim.

(teen385)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track