PROLEĆE POSLE SIBIRA: Meteorolozi znaju kada će da otopli
Foto: Tanjug

Stegao minus

PROLEĆE POSLE SIBIRA: Meteorolozi znaju kada će da otopli

Srbija -
To je to od zime. Do kraja februara očekujemo još eventualno dva manja zahlađenja sa kišom i ponegde snegom. Čak će i na planinama temperature do kraja meseca biti nekoliko stepeni iznad nule - rekao je Todorović

Hladno i vetrovito vreme u celoj Srbiji potrajaće do četvrtka, 6. februara, nakon toga ponovo nas očekuje prolećno vreme sa temperaturama do 10 stepeni koje će se zadržati do kraja meseca.

Vetar će u Južnom Banatu za vikend dostići olujnu jačinu, a širom Srbije moguća je i kiša koja će na putevima napraviti poledicu.

- Veoma jak vetar, brzine od čak 120 do 140 kilometara na čas, sutra i prekosutra duvaće u Južnom Banatu i svim mestima koja su blizu Karpatima.

U Beogradu će situacija biti malo bolja, pa nas za vikend očekuje vetar brzine do 80 kilometara na čas - rekao je Nedeljko Todorović iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije.Vetar će od ponedeljka, 3. februara, početi postepeno da slabi, a posle 7. potpuno će prestati da duva.

Kako kažu meteorolozi, od kraja sledeće nedelje temperatura će početi da raste do maksimalnih 10 stepeni.

- To je to od zime. Do kraja februara očekujemo još eventualno dva manja zahlađenja sa kišom i ponegde snegom. Čak će i na planinama temperature do kraja meseca biti nekoliko stepeni iznad nule - rekao je Todorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track