PROVOKACIJA: Pubunjenici grantirali rusku ambasadu, troje povređeno
Foto: Anadolija

Slučajnost?

PROVOKACIJA: Pubunjenici grantirali rusku ambasadu, troje povređeno

Planeta -
Rusija je jedan od glavnih saveznika Sirije, a njena ambasada u Damasku bila je u više navrata meta napada, ali je ovo prvi put da je pogođen kompleks ruskog diplomatskog predstavništva

BEJRUT - Minobacačka granata ispaljena sa položaja sirijskih pobunjenika, pala je u nedelju u kompleks ruske ambasade u Damasku, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za zaštitu ljudskih prava.

"Troje zaposlenih u ambasadi su zadobili povrede koje nisu opasne po život. Istraga o incidentu je u toku", saopštilo je rusko ministarstvo inostranihposlova. U saopštenju se dodaje da ambasada razmatra uvođenje dodatnih mera bezbednosti

Rusija je jedan od glavnih saveznika Sirije, a njena ambasada u Damasku bila je u više navrata meta napada, ali je ovo prvi put da je pogođen kompleks ruskog diplomatskog predstavništva. Rusija je ranije predložila da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu, o čemu su u Ženevi 14. septembra dogovor postigli američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Dogovor je omogućio da se izbegne vojna intervencija na Siriju, za šta su se zalagale SAD i Francuska, koje su sirijski režim optužile da je odgovoran za napad hemijskim oružjem u blizni Damaska 21. avgusta, kada je poginulo više od 1.400 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track