PRVI DAN U ZATVORU: Šarić jeo paštetu i hleb, tražio omiljene knjige!
Foto: YT

Hapšenje veka: Pad najvećeg balkanskog narko-bosa

PRVI DAN U ZATVORU: Šarić jeo paštetu i hleb, tražio omiljene knjige!

Društvo -
Narko-bos, koji je od utorka u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, najveći deo vremena provodi u čitanju knjiga, gledanju televizije, ali se sprema i za sud

BEOGRAD - Tri obroka za osumnjičenog kralja kokaina!Narko-bos Darko Šarić, koji od utorka boravi u pritvorskoj jedinici u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, tražio je da mu porodica donese samo knjige i pribor za ličnu higijenu, saznaje Kurir. On se nije žalio na uslove smeštaja niti na zatvorsku hranu, iako je, zahvaljujući bogatstvu koje je stekao, navikao na luksuzan stil života. - Šarić je, kao i svi ostali pritvorenici, juče dobio tri zatvorska obroka i zasad nije podneo zahtev da mu hrana stiže iz restorana. Za doručak je jeo hleb, paštetu i popio šolju čaja. Na meniju za ručak bio je oslić i krastavac kao salata, a za večeru piletina s povrćem - kaže izvor Kurira.Usamljen bez cimeraKako navodi naš sagovornik, uhapšeni kralj kokaina veći deo vremena proveo je u čitanju optužnica, koje su mu uručene pre nego što je sproveden u pritvor, a ostatak vremena proveo je uz TV prijemnik jer nema cimere s kojima bi mogao da razgovara. Juče mu je u poseti bio advokat Radoslav Baćević.- Posetio sam ga i on se dobro oseća. Moram da kažem - on je skroman čovek i nema nikakve posebne prohteve. Zadovoljan je smeštajem i ništa mu posebno ne nedostaje - izjavio je Baćević za Kurir.On je potvrdio i da je Darko Šarić zatražio da mu porodica donese literaturu.- Tačno je da on voli da čita i da je tražio da mu se donese neka knjiga. O kom je tačno naslovu reč, ne znam - kazao je Baćević.Interesantno je, podsetimo, da je i prilikom pretresa Šarićevog zdanja od 927 kvadrata na Tatarskom brdu kod Novog Sada policija na stolu Šarićeve gostinske sobe zatekla knjigu Vilijema Balzama i Džordža Karpocija „Mafija - prvih sto godina“, a u spavaćoj sobi „Polja moći“ Dipaka Čopre i „Latinske citate“ Albina Vilhara.U biblioteci radne sobe, na drvenom stalku, pronađena su izdanje Biblije u luksuznom kožnom povezu, kao i sabrana dela Ive Andrića, „Srpske vojvode“ u izdanju BIGZ, „Za čast otadžbine“ Antonija Đurice, „Velika obmana“ Dragana Vlahovića i Slavoljuba Kačarevića, „Anđeli i demoni“ Dena Brauna, „Pravila ćutanja“ Momira Bulatovića.Veza sa DeltomAdvokat Radoslav Baćević, koji je počeo da zastupa Darka Šarića 24. februara, pošto je narko-bosu branilac Zdenko Tomanović otkazao punomoćje, zastupa takođe i Marka Miškovića! Baćović je pre 11 godina bio sudija krivičar Petog opštinskog suda, čiji je predsednik postao sredinom 2001. Od 25. marta 2003. izabran je za v. d. predsednika Okružnog suda u Beogradu. Nakon ove funkcije otišao je u advokaturu. Bio je predsednik Republičke izborne komisije, a bavi se i slikarstvom. Izjavljivao je da nije član nijedne stranke.

Skromno, ali udobno... Ćelija u kojoj je smešten Šarić
Skromno, ali udobno... Ćelija u kojoj je smešten Šarić

Filip Rovčanin, Darkov sestrićDrago mi je što Darko lepo izgledaFilip Rovčanin, sin Danijele, rođene sestre narko-bosa Darka Šarića, juče je iz Londona doputovao u Beograd. Pretpostavlja se da je Filip došao kako bi posetio ujaka, koji je u utorak uhapšen nakon četiri godine skrivanja.- Nisam došao samo zbog Darka, ali sam došao i zbog njega. Kad sam već u Beogradu, naravno da ću ga rado posetiti u pritvoru. Drago mi je što je on dobro i što baš lepo izgleda - rekao je za Kurir Filip neposredno nakon izlaska iz aviona.(J. S. - M. I.)

Okuplja se familijaŠarićeva rodbina strahuje za svoju bezbednostOsim Darkovog sestrića Filipa, u Beograd je stigla i majka Darka Šarića Ivanka. Kako kaže dobro obavešteni izvor Kurira, familija Šarić počela je da se okuplja uoči Darkovog svedočenja.- Njihova bezbednost bi mogla da bude ugrožena zbog svega što bi Šarić mogao da kaže na suđenju - kaže naš izvor.

PorudžbinaSupruga bira garderobuDarko Šarić, osim knjiga, zatražio je i da mu porodica donese garderobu i pribor za ličnu higijenu.- Supruga će mu doneti garderobu, kao i lične stvari koje su mu neophodne za normalno funkcionisanje, a koje on trenutno nema - potvrdio je advokat Radoslav Baćević.

Šarićev jelovnikDoručak – hleb, pašteta i čajRučak – oslić i krastavacVečera – piletina, kao prilog povrćeOve knjige voli Šarić„Mafija - prvih sto godina“ Vilijema Balzama i Džordža Karpocija„Polja moći“ Dipaka Čopre„Latinski citati“ Albina Vilhara„Anđeli i demoni“ Dena Brauna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track